Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Aloe vera zdravi herpes zoster

Herpes zoster je virusno obolenje, ki ga povzroča virus Varicella zoster. Pečenje, srbečica, zbadanje ali le izjemna občutljivost obolelega predela kože so prvi simptomi bolezni. Poleg tega ima oboleli povišano temperaturo in občuti glavobol. Na koži se najprej pojavi rdečica, nato pa mehurji v grozdih, ki lahko vztrajajo od dva do tri tedne. Ruski zdravilci priporočajo naslednje: večje liste aloe vere razrežemo in jih vzdolžno polagamo na obolele dele kože. Obloge pričvrstimo z elastičnim zavojem in obdržimo čez noč. Poleg tega lahko pomešamo sol in sodo bikarbono z vodo, da dobimo maso, podobno margarini. Občutljive predele mažemo vsaj trikrat dnevno.

Naravna obloga proti trombom

Tromboflebitis je tromboza površinske vene. Tromboflebitis na zgornjih udih lahko nastane zaradi injiciranja zdravil v podkožne vene, na spodnjih udih pa je redek pojav. Prizadeta vena je zadebeljena, boleča, okolna koža je pordela in vneta. Pogosteje se pojavlja pri ženskah kot moških. V posodi zmešamo 100 gramov ržene moke, 50 g rastlinskega olja in 2 skodelici naribanega hrena. Zmes damo na boleča mesta.

Regratov med proti kašlju

Kašelj je pogosto posledica virusne ali bakterijske infekcije. Pojavi se, ko virus, bakterije, prah ali drugi dejavniki dražijo živčne končiče v dihalnih poteh med grlom in pljuči. S kašljem telo poskuša počistiti dihalne poti in v to vloži veliko napora. Ruski zdravilci zato priporočajo mešanico limone, pomaranče in regrata. 2 limoni in pomarančno narežemo na kocke in prelijemo z litrom vode. Dodamo 250 gramov regratovih cvetov in kuhamo kakšni dve uri. Nato precedimo in kuhamo še pol ure. Dodamo kilogram sladkorja in kuhamo, dokler ne dobimo gostega medu. Regratov med vlijemo v steklene posode in vzamemo 3-krat dnevno po žlico.

Mešanica za krepitev želodčne sluznice

Čir ali rana na želodcu ali dvanajstniku je rana na sluznici teh organov, ki nastane zaradi slabljenja zaščitnega sloja zaradi delovanja bakterije Helicobater pylori ali po jemanju nesteroidnih protivnetnih zdravil. Poleg spremembe prehrane pomaga tudi naravna terapija ruskih zdravilcev. Zmešamo 50 g oljčnega olja, 50 g medu in 100 g mletega lanenega semena. Zmes stresemo v stekleno posodo in damo za nekaj časa v hladilnik.

Koktejl proti visokemu krvnemu pritisku

Hipertenzija ali povišan krvni pritisk je eno od zelo pogostih obolenj. Arterijska hipertenzija je kronično, pogosto in največkrat doživljenjsko obolenje. Če ga ne zdravimo, se poveča tveganje za srčno ali možgansko kap, bolezni ledvic, težave z vidom in druge nevarne zdravstvene težave. Fitoterapevti priporočajo naslednjo naravno terapijo: v posodo vsujemo 1 skodelico medu, skodelico korenja, skodelico blitve in deciliter alkohola. Premešamo, zapremo in pustimo stati tri dni v suhem in temnem prostoru. Spijmo kozarec koktejla trikrat dnevno.

Brin za hitrejše okrevanje po možganski kapi

Možganska kap je tretji največji vzrok smrti na svetu. Tretjina tistih, ki jo doživi, umre po prvem letu, tretjina popolnoma okreva, ostali ostanejo invalidi. Z rehabilitacijo je treba začeti hitro, ker je v prvem letu možnost okrevanja večja. Fitoterapevti priporočajo mešanico alkohola in brina, ki blaži bolečine in telo vrne v formo. Premešamo 100 g brinovih jagod in 5 skodelic drobno nasekljanih brinovih vejic in prelijemo s 5 dl vodke ali 40-odstotnim alkoholom. Mešanico vstavimo v posodo, zapremo in pustimo stati dva tedna. Nato vtremo v obolele dele telesa.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si