Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Ko ljudje srečajo človeka, ki ima močno osebnost, si največkrat ustvarijo napačno predstavo o njem. Mislijo, da je dominanten in aroganten. Močni ljudje so navznoter kot mlade mucke. Njihov cilj ni zmagati, le ne dovolijo, da bi ljudje hodili po njih. Tu je osem najizrazitejših lastnosti močnih osebnosti.

Ne iščemo izgovorov

Močne osebnosti ne iščemo izgovorov. Ne poslušamo jamranja in ljudi, ki govorijo, kaj vse zmorejo. Raje se osredotočimo na to, kar zmoremo sami in kako naj premagamo ovire, da bi naredili še več.

Ne spustimo vsakogar blizu

Ne zanašamo se na druge ljudi in ne dovolimo, da bi nas drugi določevali. Prepoznamo ljudi, ki to potrebujejo zaradi boljše samopodobe in tudi take, ki morajo večkrat slišati pohvalo. Vemo, kdo smo in kaj si želimo, in ne potrebujemo partnerja, šefa ali najboljšega prijatelja, da bi nam povedal, kaj zmoremo in česa ne.

Ne prenesemo obrekovanja

Ne prenesemo obrekovanja. Imamo veliko idej in ne zapravljamo časa za to, da bi razpravljali o drugih. Z dejanji spreminjamo svet. Obrekovanja in čenče so zapravljanje časa in zastrupljanje možganskih celic, zato se takim ljudem na veliko izognemo.

Ne prenesemo preobčutljivosti, idiotizma in ignorance

Močne osebnosti razmišljamo in smo dobro obveščene. Dominantnim osebnostim manjka obojega. Čas in trud vlagamo v to, da možgane uporabljamo v dobre namene in za dobre stvari. Ne prenesemo ljudi, ki sodijo o stvareh, o katerih so premalo poučeni.

Znamo poslušati

Ljudje z močno osebnostjo znamo poslušati. Namesto da bi spodbujalo, to plašne straši, saj tega niso navajeni.

Ne potrebujemo pozornosti

Naša osebnost privlači ljudi, zato smo nenehno obdani z njimi. To ne pomeni, da iščemo pozornost. Med ljudmi smo veliko – in to zato, ker nas potrebujejo, ne ker bi to bila naša potreba. Naša potreba je pomagati. Kljub temu si moramo vsake toliko vzeti čas zase, da napolnimo baterije.

Ničesar se ne bojimo

Skorajda je ni stvari, ki bi se je bali. Če pa se že najdejo, pa ne dovolimo, da bi nam strah narekoval razvoj dogodkov oziroma način življenja.

Negotovost je priložnost

Negotovost vidimo kot priložnost, da naredimo nekaj drugače in bolje. Zavedamo se, da nismo popolni, in smo se pripravljeni nenehno učiti in sodelovati. To za nas pomeni živeti.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si