Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Poleg tega, da je glavni pripomoček za odkrivanje škodljivega zračenja in diagnosticiranja bolezni, lahko z nihalom odgovorimo na številna vprašanja.

V starodavnih zapisih je zapisano, kar je znanost dokazala šele v tem stoletju – da je v naravi vse iz energije, ki pulzira in oddaja lepe vibracije. Cel planet predstavlja živ organizem, prekrit z energijsko mrežo, točke, na katerih je sevanje najmočnejše, pa se imenujejo 'mesta moči'. V starodavnih časih so te točke s pomočjo nihala odkrivali duhovniki in čarovniki, da bi na njih postavili templje ali izvajali magijske obrede. Danes radiestezisti s pomočjo nihal v glavnem preverjajo, kako 'zdrav' je življenjski prostor ali diagnosticirajo bolezni. Redki so tisti, ki nihala uporabljajo za napovedovanje in reševanje življenjskih zmed.

Skrivnost starodavnih zapisov

Nihalo so uporabljali že v Egiptu, v radiosteziji pa se danes pogosto uporablja nihalo Izis, ki je narejeno po izvirnih skicah, najdenih v Dolini kraljev. V Alžirskih pečinah so arheologi našli skice stare približno 8 tisoč let. Na njih so z nihalom v roki prikazani duhovniki, edini, ki so smeli stopiti v stik z bogovi. Oni so bili duhovni vodje svojih plemen, imeli so razvito intuicijo in poznali so vse skrivnosti podzavesti, ki so ključne pri uporabi te čarobne tehnike.

Zakaj ni primerno železno nihalo?

Ker vsrkava elektromagnetno sevanje in pogosto ne reagira, železo ni primerno za nihalo. V glavnem je nihalo iz zlata, srebra, poldragega kamenja, medenine … Smatra se, da so najboljša tista, ki so izdelana iz zlitine sedmih kraljevskih kovin, iz katerih so narejeni zvonovi, pa čeprav v ezoterične namene lahko koristi tudi prstan, navezan na vrvico. Nihalo je v povprečju težko od pet do 90 gramov, dolžina traku pa je različno dolga. Odvisno od namena lahko uporabljamo različne vrste teh pripomočkov.

  • Nihalo za mentalno radiostezijo je lahko, ima oster vrh, da bi bili rezultati čim bolj natančni.
  • Nihalo, s katerim diagnosticiramo bolezni, izbira radiestezist po občutku.
  • Nihalo za preverjanje čaker mora biti izključno leseno.
  • Nihalo za napovedovanje prihodnosti je lahko iz različnih materialov, ker ima v tem primeru glavno vlogo vizija, ki jo ima lastnik nihala.

Naučimo se tolmačenja odgovorov

Pred začetkom uporabe moramo nihalu določiti namen in ga napolniti s svojstveno energijo, za to pa je dovolj, da ga imamo eno noč pod vzglavnikom. Hranimo ga v platneni oziroma laneni vrečici, od časa do časa pa ga speremo z mlačno vodo, da bi ga očistili negativne energije. Naslednji korak je, da spoznamo 'jezik' nihala. Usedemo se na stol in v popolni tišini s palcem in kazalcem držimo trak, na katerega je nihalo privezano. Nihalo naj bo vsaj dva centimetra od mize. Globoko dihamo, po nekaj minutah pa nihalo, lahko tudi v mislih, prosimo, naj nam pokaže gibanje, s katerim bo odgovarjalo z 'da', 'ne', 'ne vem', 'morda'. Na primer, če da odgovor 'da', se lahko vrti v smeri urinega kazalca, pri drugih odgovorih pa niha gor in dol ali levo in desno. Na začetku mu postavljamo osnovna vprašanja, ki jih lahko takoj preverimo, na primer ali dežuje, koliko smo stari itd. Ne pričakujmo čudežev, ampak raje redno vadimo in krepimo intuicijo.

Kaj vse lahko počne nihalo?

Nihalo nam lahko pomaga v številnih situacijah:

  • ko moramo rešiti dilemo ali da sprejmemo odločitev
  • da najdemo izgubljen predmet
  • da potrdimo vzrok težave in da se odločimo, kot je najbolje v neki situaciji

 

 

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si