Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

 

Kdaj si se nazadnje resnično od srca smejal/a vsaj 5 min skupaj ali celo več?

Ali pa se ti je kdaj zgodilo, da si se in te je okolica gledala postrani, kot da je s teboj kaj narobe? (V smislu…če se smejiš in si srečen, si sigurno na drogi…

Meni se je. Večkrat.

Slišala sem že tudi to, da s svojim smehom v resnici prikrivam žalost.

Skratka, ljudje najdejo tisoč in en razlog, zakaj človek ne bi smel biti nasmejan.

Zakaj?

Nekateri so že dolgo nazaj pozabili na smeh. Odraslost in odgovornost so zamenjali s pretirano resnostjo. Nesrečni so v službi, v družini, ker so nezadovoljni sami s seboj in s svojim življenjem.

Takšen človek je zelo težko vesel ob tem, ko vidi, da je nekdo drug srečen. Težko sprejme to, da je nekdo zadovoljen, uspešen in ko vidi nasmejanega človeka, ga to živcira. Namesto, da bi se vprašal – zakaj in skušal nekaj narediti za svojo srečo, se raje odloči, da bo naredil vse, da tudi druga oseba ne bo srečna. Ker je sebe spremeniti pač najtežje.

Zato ne vzemi tega osebno in nikomur ne polagaj računov za svoj smeh. Ohrani ta smeh in se smej še naprej. Če le lahko, bodi ti tisti/a, ki boš spodbudil/a smeh v teh ljudeh, saj oni trenutno niso dovolj močni za to…

Ne bodi med tistimi, ki IŠČEJO tisoč in en razlog, zakaj človek ne bi smel biti nasmejan. Bodi med tistimi, ki VIDIJO tisoč in en razlog, zakaj bi lahko bil nasmejan. 

***

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance) ter Access Consciousness Bars, MTVSS in Facelift praktik.

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si