Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Poslušanje pesmi Guns N' Roses Novembrski dež (November Rain) se mi je tokrat zdela kot nalašč za to, da opišem vse, česar se moramo lotiti novembra. Pesem govori o bolj umirjenem času, ko pada dež, ko se je potrebno spomniti tistih, ki so odšli. Če so odšli, so odšli z razlogom – in vse je točno tako, kot mora biti.

Ozreti se moramo v poletje, ko smo se osvobajali preteklosti, oseb, stvari, vsega, kar nas je onesrečevalo. Osvobodili smo se, da bomo lahko preživeli. Preživeli zimo, ki prihaja. Bogatejši smo za spoznanje o globljem razumevanju življenja in prav o tem govori Venera v Tehnici. Venera bo s svojem znamenju in mi bomo točno tam, kjer moramo biti. Kočno bomo našli partnerski odnos, ki ga želimo imeti, službo, ki je iščemo, in osvobodili se bomo vsega, kar nas je do sedaj razjedalo.

Soočamo se z izjemno energijo, zato smo morda tudi malce bolj impulzivni, nervozni, razdražljivi, nepotrpežljivi ali celo jezni. Da bi umirili svoj um, krepimo osredotočenost in poiščimo ravnovesje. Pomagajmo si s položajem ’drevesa’ v jogi. Pri vsem nam bo pomagal še Saturn, ki na nebu meče svoj pogled (drišti ali aspekt) na Sonce in na Luno in nas spodbuja, da v svojo dnevno rutino vpeljemo pomembne spremembe. Navdihuje nas, da se zazremo globoko vase, poiščemo prave vzroke svojih težav, se sprehodimo po temeljnih vrednotah življenja in se odpremo novih vidikom. Dragi moji, izkoristimo ta čudoviti čas in podporo naravnih ritmov, ki nam kažejo, da si končno zaželimo tistega odnosa, tiste službe in tistega prijatelja, na katerega smo davno pozabili. Ponovno vzpostavimo stik, ki ga morda podzavestno prelagamo ... sedaj je pravi trenutek! Ne bojmo se sprememb, sprememba je edina stalnica v življenju. Večina me zadnje mesece sprašuje, naj jim odgovorim na to, kaj je njihovo poslanstvo. A za to je potreben le pogled v dušo. Kaj je tisto, kar smo si od nekdaj želeli, da bi naredili, pa nismo, ker čas ni bil primeren. Ali pa zato, ker nismo bili pripravljeni. Vse to še vedno čaka na nas, na naš ukaz, na naše vodstvo, na voljo in trud, da razkrijemo vse skrite talente, za katere smo globoko v sebi vedeli, da jih imamo. Mi smo ustvarjalci, mi sedimo za krmilom vozila in mi smo odgovorni, da končno osmislimo življenje.

November je čas, ko se je dobro zazreti vase in ugotoviti, kaj je tisto, kar nas bo osrečilo. Ker, ko bomo srečni mi, bodo tudi drugi okoli nas. Ko jih bomo razveselili z nasmehom, majhno prijaznostjo, objemom in še čim. Ampak več o tem naslednji mesec, ko bo čas obdarovanj. Sedaj začutimo, globoko v sebi, kaj smo pustili v preteklosti, da lahko sedaj, ko je Venera v Tehtnici, gradimo na novo. Bodisi v odnosih bodisi v službi. V komunikaciji, ki naj bo slikovita. Kot je slikovita Tehtnica. Bodimo odkriti, povejmo na glas, kaj je tisto, kar nam ne ugaja, kaj je tisto, kar nas skrbi, kaj je tisto, česar si želimo … bodimo iskreni do sebe in naredimo prepotrebne spremembe, da bomo decembra lahko praznovali. Končno v družbi tistih, ki nam pomenijo največ.

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si