Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

S pomočjo enostavnih ritualov bomo v življenje priklicali vse, kar si po tihem želimo.

Ne da se je kupiti, pokloniti, izvabiti, še zlasti ne odvzeti. Srečo je treba pritegniti, prepoznati, shraniti; in kar je najpomembneje, je ne iskati na napačnih mestih.

Moč čevljev

Novih čevljev ne puščajmo na stolu, ker bodo postali neudobni in nas bodo žulili. Za srečen začetek dneva moramo najprej obuti obe nogavici in šele nato čevlje. Umazani čevlji prinašajo nesrečo, prav tako pa jih ne smemo očistiti, potem ko se že obujemo. Smatra se, da je dobro čistiti čevlje na veliki petek, ker tako poskrbimo za srečo celo leto. Osamljene osebe morajo, da bi pritegnile ljubezen, čevlje postaviti ob posteljo, in sicer pod kotom 90 stopinj. Peti naj se dotikata, vrh enega od čevljev pa mora biti obrnjen proti vratom. Obstaja še en ritual za srečo, ki se izvaja s pomočjo čevljev: v ponedeljek zjutraj dajmo zlat (ali medeninast) kovanec v lev čevelj. Obujemo se in naredimo tri kroge v smeri urinega kazalca, nato se sezujemo, vzamemo kovanec iz čevlja in ga damo v žep, da pritegnemo srečo. Čevlje, v katerem je bil kovanec, vsekakor obujemo pred važno nalogo ali dogodkom.

Čaj deteljice

Štiriperesna deteljica je simbol zdravja, ljubezni, bogastva in slave. Lahko nosimo svežo ali posušeno, še posebej je priporočljiva za osebe, rojene v znamenju raka ali ribe. Da bi v življenje pritegnili srečo, pomaga tudi magični napoj te rastline: cvet deteljice (ni treba, da je štiriperesna) prelijemo s skodelico vrele vode, in ko se ohladi, poškropimo z njim po stanovanju. S njim lahko poškropimo tudi knjige, za boljši uspeh v šoli, dokumente, kovček, če potujemo poslovno, ali denarnico, če želimo izboljšati finančno situacijo.

Tigrovo oko in gumb

Za čarovnijo so potrebni poldragi kamen tigrovo oko, dimni kremen, muškatni orešček in gumb. V ponedeljek, zelo zgodaj zjutraj, vzamemo v levo roko tigrovo oko, v desno pa gumb in nato izgovorimo: »Naj mi tiger in gumb prineseta srečo … (navedemo razlog, na primer uspeh pri izpitu). Ne želim čakati niti trenutek več in naj se vse takoj zgodi v mojo korist.«

Dobre rastline

Da bi bil dom poln dobre energije, moramo nabrati rastline mehkih, zaobljenih oblik in listov v obliki srca. Za manjši prostor rabimo manjše rastline, za večjega pa večje, ki zrastejo visoko. Suho cvetje ni zaželeno, prav tako ne kaktusi oziroma igličasto cvetje. Te rastline lahko postavimo le pred vrata, da bi preprečili vstop negativnim vibracijam.

Lunina molitev

Ob polni luni stopimo ob okno in izgovorimo: »Gospa sreče prihaja iz noči, da bi me obdarila. Blagoslovljena lunina svetloba polni življenje s svetlobo in odpravlja temo.« Ritual izvajamo enkrat mesečno.

Zlata verižica

Po mnenju okultistov zlata verižica povezuje zavest in podzavest, pomaga, da lažje razumemo sporočila lastnega bitja in da lahkotneje hodimo skozi življenje, brez napačnih odločitev. Prav tako varuje avro pred negativnimi vibracijami.

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si