Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Pospešimo prekrvitev, okrepimo celotno telo in ozavestimo osredotočenost, zaupanje in notranjo moč. V zimskih dneh postane namreč telo zaspano, hitreje utrujeno in brez posebne energije. Dobro je, da poslušamo ritem narave, a vseeno si pomagajmo z vajami, ki nas ohranjajo vitalne.

ODPIRANJE PRSNEGA KOŠA

Stojimo, roki pa dvigujemo visoko proti nebu. Pogled usmerimo navzgor in dihamo v prsni koš. Ramena so sproščena. V mislih si lahko govorimo: »Moja prihodnost je svetla.«

Koristi: Odpiranje prsnega koša in krepitev zaupanja. Stoječ položaj daje občutek trdnosti in stabilnosti. Ko bomo roki spočili, pa bo prekrvitev obogatila obe roki.

 

STOJEČI ZAKLON

Stojimo. Z vdihom potisnemo sramno kost naprej, podaljšamo hrbtenico in se nagnemo nazaj. Ohranjamo močne trebušne mišice. Roki lahko položimo na vrh glave ali v oporo na ledveni del.

Koristi: Dvig življenjske energije, odpiranje prsnega koša, krepitev trebušnega jedra. Energetsko pa zaupamo skoku v neznano, spodbujamo pogum.

 

KREPITEV NOTRANJEGA OGNJA

Stojimo, dlani pa položimo pred trebuh, kot da držimo žogo. Začutimo toploto, ki se ustvarja med prsti. Z vdihom dlani razširimo, z izdihom ožimo. Predstavljamo si žareče sonce okoli svojega trebuha, dokler ne objame celega telesa. Izvajamo nekaj minut.

Koristi: Prebuditev notranjega ognja, občutenje notranje svetlobe, dvig energije.

 

IZPADNI KORAK Z LOTUS MUDRO

Naredimo izpadni korak, kjer je zadnja noga iztegnjena. Lahko pa zadnjo koleno položimo ob podlago. Dlani damo v lotus mudro, da dodatno spodbudimo občutek ljubezni. Pogled je osredotočen in v mislih si predstavljamo naš osebni cilj, kako smo ga že uspešno dosegli. Uživajmo. Naredimo na obe strani.

Koristi: Občutek osredotočenosti in srčnosti pri doseganju ciljev. Poleg tega krepimo mišice nog in napenjamo celo telo. Prekrvitev bo prebujena po celem telesu.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si