Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Intuicija je naša prirojena sposobnost, da se v življenju prav odločamo. Toda s časom, ko se začnemo izgubljati v delu, pozabljamo na krepitev intuicije, tudi zato, ker ji ne posvečamo dovolj pozornosti. Osvežimo svojo intuicijo in poslušajmo tihi notranji glas ali občutek v trebuhu, ki nas opominjajo na to, katero pot ubrati.

Iščimo osamo

Živimo v svetu, polnem informacij. Z enim klikom pridemo do nešteto informacij, ki lahko vplivajo na nas. Danes potrebujemo več časa kot nekoč, da pride do izraza naš glas. Notranji glas, ki je, poplavi sporočil navkljub, vedno pravi. Da bi krepili ta notranji glas, da bi ga slišali prej kot sicer, je dobro, če vsak dan vsaj pol ure meditiramo. Ob tem lahko pišemo tudi dnevnik. Pišimo občutke in opazujmo fizične spremembe, ki se ob tem dogajajo. Bolj kot se zavedamo, kdo smo, glasnejša je naša intuicija.

Postavimo se v kožo drugega

Poskusimo občutiti, kaj čuti nam bližnja oseba. Kako se počuti, o čem razmišlja. Če takoj vemo, kaj kdo čuti, je znak, da je naša intuicija dobra in jo poskusimo ohraniti. Če znamo prebrati energijo drugih, je lahko to naša velika prednost. Bodisi pri delu, bodisi v zasebnem življenju.

Ozavestimo svoje vibracije

Vibracije so občutki, ki jih dobimo na določeni kraju, ob osebi ali dogodku. Občutkov nikoli ne prezrimo, pa naj bodo slabi ali dobri. Občutki nam povedo, kaj je prav in kaj ne, ali smo na pravi ali na napačni poti. Velikokrat nas svarijo pred napačnimi odločitvami glede službe ali partnerja. Poslušajmo jih. Prvi občutek je vedno pravi.

Igrajmo se

Najboljši način za preizkus intuicije je, da jo ozavestimo in se pozabavamo z njo. Začnimo z vprašanjem Sprašujem se/Zanima me … in ga zaključimo z vsemi besedami oziroma stvarmi, ki jih vidimo oziroma jih želimo imeti. Na primer: »Sprašujem se, ali bom v Pariz šla z novim audijem ali z bmw-jem.« S takimi stavki odpiramo vrata intuiciji in obilju.

Dopustimo intuiciji, da več zaslužimo

Zaslužek je v veliki meri odvisen od naše intuicije. Uspešni ljudje, na primer Oprah Winfrey, Steve Jobs in Bill Gates, uspeh dolgujejo intuiciji. Neuspehe na poti skozi življenje doživljamo, ko ne stopamo po začrtani poti – in še bolj, če nam ta sploh ni jasna. Res je, da se učimo iz spodrsljajev in napak, ampak te lahko omejimo in srcu prihranimo nepotrebno trpljenje in bolečine, če le sledimo svoji intuiciji. Intuicija nas vodi, pozna naše moči. Moramo jo le pozorno poslušati in ji dovoliti, da nas vodi na zeleno vejo in do razkošnega življenja.

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si