Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Zdrave maščobe dajejo telesu moč in koncentracijo na dolgi rok. Za čvrste mišice in kosti priporočam črni sezam, ki ima dosti več kalcija kot kravje mleko.

Črni sezam, dragulj ajurvede, poživlja delovanje ledvic in jeter, krepi srce, pomaga pri izgradnji hrustanca in obnovi sklepov, vezi. Vsebuje kalcij in magnezij v optimalnem razmerju, kar omogoča nemoteno vsrkavanje teh dveh mineralov v kri. Kalcij v telesu sodeluje v mnogih življenjsko pomembnih procesih, kot so tvorba kosti, normalna krčljivost prečno progastih in gladkih mišic, pri strjevanju krvi itd. Taurin, ki ga vsebuje, v jetrih veže nase kemikalije, strupe ter tako prispeva k razstrupljanju jeter, medtem ko cistein pospeši tvorbo kolagena in pozitivno vpliva na izgradnjo kosti. Mangan in cink pozitivno vplivata na zdravje rodil, lecitin pa znižuje škodljivi holesterol. V primerjavi z drugimi semeni ima črno sezamovo seme največjo vsebnost olja. Črni sezam ohranja koncentracijo in zdrav imunski sistem. Zaradi metionina, ki izboljšuje kakovost materinega mleka, pa ga še posebej priporočajo nosečnicam. Vsebuje izredno kakovostna olja, beljakovine in vlaknine ter vitamine B1, B2 in B3.

V tiskani izdaji revije pa najdete slastne recepte za smuti, sladoled in še kaj.

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si