Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Pri treh letih so otroci sposobni pripovedovati zgodbe o svojih preteklih življenjih. Čeprav se jih vsi ne spominjamo, pa smo vsi rojeni z jasnim kanalom do duhovnega sveta, ki se s staranjem počasi umaže. Možno je, da so mlajši otroci še vedno uglašeni s to energijo. Če vam otrok pripoveduje zgodbe iz preteklih življenj, ima morda močne psihične in intuitivne sposobnosti.

Berejo drugim. Otroci z močno intuicijo takoj občutijo druge osebe. Takoj, ko srečajo osebo, nagonsko vedo, ali je dobra ali slaba. Intuitivni otroci lahko celo vedo, ali je oseba poštena ali laže.

Dovzetni so za energijo drugih.Tudi če otroku ne povemo, kako se počutimo, lahko to zazna, saj pobira našo energijo. Ko vstopimo v njegovo sobo, takoj ve, kdo vstopi, ne da bi nas pogledal.

Imajo težave s spanjem. Ker je njihov um ves čas aktiven, se pogosto borijo s tišino. Aktivne misli vplivajo tudi na njihove spalne navade. Pogosto imajo živahne sanje, nočne more ali se zbujajo sredi noči.

V množici se ne počutijo dobro. To inherentno lastnost empata lahko ima tudi vaš intuitiven otrok. Preplavlja ga lahko energija, ki jo je dobil v množici. Prisluhnite otroku, če želi zapustiti gnečo.

Naključno govori o svojih preteklih življenjih. Brez kakršnega koli namena in ne da bi se zavedal, otrok rad obuja spomine na svojo preteklost. Opisuje jo, kot da se je nedavno zgodila. Lahko pa govori o nebesih ali nebu.

Govori, kako je izbral starše ali družino. Otrok lahko spregovori celo o tem, kako si nas je zbral za starše, ali pa pojasni razloge, zakaj je izbral to družino.

Je visoko dovzeten za duhove. Intuitivni otroci pogosto vidijo ali govorijo z duhovi, ki jih imajo za svoje namišljene prijatelje. Ti duhovi so lahko naši umrli ljubljeni, ki obiščejo otroke, da nam sporočijo, da so še vedno tu, z nami. Otroci jih lahko celo vidijo in govorijo z njimi.

Kako na zdrav način podpremo intuitivnega otroka:

Če smo prepričani, da je otrok visoko intuitiven, je zelo pomembno, da ga na njegovi poti vodimo in podpiramo.

  • ne obsojajmo ga in bodimo odprti za dojemanje;
  • prisluhnimo mu in ne poskušajmo vplivati na njegove besede;
  • če je empat, mu pomagajmo obvladovati stres, ko se navzame čustev od drugih;
  • zagotovimo mu mir in ga naučimo meditirati;
  • pomagajmo mu razviti njegova lastna čustva in ga opomnimo, da se ne rabi počutiti odgovorne za to, kako se počutijo drugi.
  • pomagajmo mu, da spozna in sprejme intuitivno življenje in da se v tem počuti udobno.
  • spodbudimo ga, da v celoti razvije svoje intuitivne spretnosti, pa tudi svoje druge talente.

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si