Bliža se spomlad. Le kdo ne bi rad v ta čas stopil lahkotnejši, prečiščen in poln energije? Prečistimo se lahko z juhicami. Pa še hitro in enostavno jih je za pripraviti.
Paradižnik in rdeča paprika
Potrebujemo 1 skodelico posušene rdeče paprike, 4 skodelice razčetverjenega paradižnika (lahko tudi češnjevega), pol skodelice nasekljane bazilike in popečenih mandljev, 2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja, 1 čajno žličko rdečega vinskega kisa. Zmiksajmo do tekočega.
Bučke in avokado
Potrebujemo 4 skodelice narezanih bučk (ni potrebno olupiti), ¾ skodelice hladne vode, ½ skodelice vodne kreše, čičeriko, 1 avokado, ¼ skodelice nasekljanega koriandra, 3 čajne žličke limoninega soka, sol in poper. Zmiksajmo do tekočega.
Hokaido buča
Dobro operemo hokaido bučo. Razpolovimo in odstranimo semena. Bučo z olupom vred narežemo in kuhamo, dokler se ne zmehča. Zmiksamo do gladke zmesi ter dodamo sol in poper. Za boljši okus lahko dodamo tudi bio smetano.
Rdeča pesa in zelje
Do tekočega zmiksajmo 4–8 dobro kuhane pese, 1 skodelico pinjenca, narezano rdeče zelje, olupljeno in nasekljano kumaro, pol skodelice kopra, pol skodelice hrena, ¾ skodelice grobe soli.