Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Zobobol je lahko zelo neprijetna in boleča izkušnja, še zlasti, če je dolgotrajen.

Zobobol je lahko posledica infekcije ali gnilega zoba ali težav z dlesnimi. Če zobobol traja od 3 do 4 dni, je pametno, da obiščemo zobozdravnika. Pri lajšanju bolečin si lahko pomagamo z nekaterimi naravnimi sredstvi …

česen – strok česna zmešan s soljo lahko na dolgi rok omili bolečino. Poskusimo grizljati strok, takoj zjutraj, nato tudi čez dan.

čebula – rezino ali dve čebule položimo na boleč zob ali dlesen. Čebula ima antibakterijske učinke in ne bo le omilila bolečin, ampak tudi ubila klice in bakterije.

izvleček vanilje – nekaj kapljic vaniljevega izvlečka kanemo na boleč zob ali dlesen. Čez nekaj minut bomo čutili olajšanje.

črni poper – mlet črni poper zmešajmo s soljo in z mešanico drgnimo po zobeh.

jedilna soda – žlico jedilne sode zmešajmo v kozarcu vode. Uporabimo kot zobno vodo.

kurkuma – palčko kurkume zmeljimo v prah. Prah nanesimo na boleč zob ali dlesen in pustimo.

cimet – cimetovo palčko damo na boleč zob in zagriznemo. Usta držimo zaprta. Potem ko bo palčka začela oddajati olje, bo pošla tudi bolečina.

limeta – limete uspešno preprečujejo zobno gnilobo in pomagajo lajšati bolečino. Limete varujejo tudi pred krvavitvami in izgubo zob.

nageljnove žbice – olje nageljnovih žbic lajša bolečine in deluje antiseptično. Če nimamo olja nageljnovih žbic, strimo strok in nanesimo prah na boleče mesto.

origanovo olje – če se namažemo na mestu bolečine in po dlesnih, bomo na dolgi rok odpravili bolečine.

pšenična trava – s sokom pšenične trave izpirajmo usta čim večkrat dnevno. Ne le da bomo omilili bolečine, preprečili bomo tudi nastanek zobne gnilobe. Trava iz ust in telesa odstranjuje strupe, ki so prisotni v dlesnih, in preprečuje rast bakterij.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si