Homer, grški pesnik, jo je poimenoval darilo bogov. Hruška, polna antioksidantov, blagodejno deluje na celo telo.
Preprečujejo osteoporozo: Starejši ljudje so dovzetni za osteoporozo, bolezen, ki rahlja kosti in povečuje zlome. Na srečo so hruške napolnjene z metaloidom, ki ga naša telesa potrebujejo za zadrževanje kalcija, zato lahko hruške pomagajo preprečevati osteoporozo.
So polne antioksidantov: Hruške so polne antioksidatov, na primer vitamina C in bakra, ki ščitijo naše telo pred škodo, ki jo povzročajo prosti radikali.
Delujejo hipoalergensko: V primerjavi z drugim sadjem ima alergijo na hruške bistveno manj ljudi. Ker je tako malo ljudi alergičnih na hruške, se štejejo za varno sadje po vsem svetu in jih je mogoče dati večini dojenčkov.
Dobre so za črevesje: Hruške imajo do šest gramov vlaknin na srednje veliko sadje, kar je velik prispevek k 25 do 30 gramom vlaknin, ki jih potrebujemo vsak teden. Dodatne vlaknine ohranjajo vaš prebavni sistem v gibanju, kar je super za zdravje želodca in preprečevanje raka debelega črevesa. Hruške jejmo neolupljene, saj lupina vsebuje polovico vseh vlaknin v hruškah.
Koristijo srcu: Študije so pokazale, da vlaknine v hruškah znižujejo slab holesterol, saj odstranjujejo žolčne soli iz telesa. Neka študija je potrdila, da lahko prehrana, bogata s hruškami, zmanjša tveganje za kap do 50 odstotkov.
Uravnavajo sladkor v krvi: Vlaknine v hruškah zmanjšujejo glikemični indeks. Hruške imajo malo kalorij in ogljikovih hidratov ter veliko mineralov, kalcija, železa, magnezija in kalija ter vitamine C, E, K, folate, beta-karoten, lutein, holin in retinol.
Krepijo imunost: Poleg vitaminov C in K so hruške polne B2, B3, B6 ter folatov. Vsa ta hranila okrepijo imunski sistem, preprečujejo bolezni in izboljšujejo počutje.
Delujejo protivnetno: Fitohranila v hruškah, kot so beta-karoten, lutein in zeaksantin, dokazano delujejo protivnetno. Pomagajo srcu in prebavilom.
Krepijo oči: Vitamini in hranila v hruški preprečujejo katarakto in zmanjšujejo tveganje pred starostno degeneracijo makule.
Uravnavajo krvni tlak: Ne le da so polne vlaknin, imajo tudi veliko kvercetina. Gre za antioksidant, ki je v lupini. Pomaga proti raku in uravnava krvni tlak.