Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Fisetin je vrsta rastlinskega pigmenta, ki daje barvo sadju in zelenjavi. Fisetin zmanjšuje vnetja, vpliva na delovanje možganov in tudi sicer ugodno vpliva na zdravje.

Najljubši del kuhanja je, ko pripravljeno pojemo. In če priprava jedi zahteva čim manj časa, truda in umazane posode, nam jed še toliko bolj tekne. Zato je imeniten kuharski pripomoček počasni lonec.

»S hrano si lahko uničimo zdravje, lahko pa si ga tudi povrnemo. Zato se nam je zdelo prav, da ozaveščamo v tej smeri, kako pomembno je, kaj s hrano sploh počnemo in kakšen odnos imamo do tega,« pravi Sanja Lončar iz projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, v okviru katerega je nastala akcija Izbiramo najbolj zdrav prehranski blog v Sloveniji.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si