Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

 

Staranje se začne v najmanjših delovnih enotah našega življenja – telesnih celicah. Če želimo staranje upočasniti, jim moramo zagotoviti ustrezno hrano.

Za celice je izredno pomemben malo znan in izredno zapleten koencim NADH (nikotinamid ddenin dinukleotid hidrid). Že leta 1905 so vedeli, da je med najpomembnejšimi koencimi; poimenovali so ga koencim 1. Je izredno pomemben za preprečevanje prezgodnjega staranja in za varovanje zdravja.

Podobno kot druge pomembne vitamine, minerale in hranila naše telo NADH-a ne more ustvariti samo. A ob rojstvu ga imamo dovolj. Zaradi osiromašene sodobne prehrane pa je skoraj nemogoče, da bi ga dovolj pridobili zgolj s hrano.

Na srečo imamo prehransko dopolnilo NADH; dodajanje povečuje skupno energijo trilijonom celic, ki tvorijo naše telo. Omogoča nam, da živimo dlje in bolj polno. NADH prepreči večino simptomov, ki jih povezujmo s staranjem. Odgovoren je za dober spomin, miselno budnost in sposobnost odločanja. Spodbudi spolno dejavnost, dvigne razpoloženje, okrepi telo in na splošno poveča čilost. Ne le da nam pomaga živeti dlje, marveč nam pomaga, da lahko v starosti uživamo.

Več energije

Največja vsebnost NADH je v telesnih organih, ki so zelo dejavni ali porabljajo veliko energije, v možganih in mišicah. V celicah naše srčne mišice je izjemnih 90 mikrogramov NADH-a na kilogram tkiva. Ta visoka koncentracija omogoča, da celice srčne mišice vsako sekundo utripnejo (se pokrčijo in raztezajo), in to celo življenje, 3600-krat na uro! Rastlinske celice, denimo krompirjeve, imajo le 0,2 mikrograma NADH-a na kilogram. Vegetarijanci, zlasti vegani, zato pogosto trpijo zaradi pomanjkanja NADH-a in imajo lahko velike koristi, če dnevno uživajo tablete NADH.

Več NADH-a je na voljo našim celicam, več energije imamo; vpliva na povečanje telesne in duševne moči, uravnavanje krvnega tlaka in celičnega razmnoževanja, krepitve sistema odpornosti, sposobnosti popravljanja poškodovane DNK (poškodba DNK lahko vodi do degenerativnih bolezni), sposobnosti popravljanja poškodovanih ali "izgorelih" celic, večanje spomina in dobro počutje – zlasti pri potrtosti, spodbuja tvorbo živčnih prenašalcev za prenos dražljajev. NADH pomaga tudi pri sindromu izgorelosti ali pri sindromu ponavljajoče utrujenosti, prav tako pri Parkinsonovi bolezni in hudi otožnosti, saj NADH spodbuja nastajanje dopamina v telesu.

NADH – nikotinamid adenin dinukleotid hidrid je naravna organska snov, biološka oblika vodika, ki daje celicam energijo. To je bioaktivna, koencimska oblika vitamina B3, odgovorna za več kot tisoč nalog v telesu. NADH zagotavlja energijo možganom, živcem, mišicam in srcu. Povečuje ustvarjanje dopamina, pomembnega živčnega prenašalca, ki dviguje zagretost, energijo in razpoloženje. NADH je nepogrešljiv za dolgoročno ohranjanje mladosti in življenjske moči in je v Sloveniji dosegljiv na 051 307 777; NADH. V zavitku je šestdeset kapsul, cena je 19,90 €.

 

 

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si