Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

8 zelo velikih krompirjev za peko, olupljenih

1 žlico oljčnega olja

2 žlici nesoljenega masla

1 veliko čebulo, narezano

6 strokov mletega česna

2 velika sveža paradižnika, olupljena, očiščena, narezana na kose

1 žlico rdečega vinskega kisa

1/2 skodelice kisle smetane

1/2 skodelice sveže naribanega parmezana

sol in mlet poper po okusu

 

Krompir spečemo na ognju do mehkega. Prerežemo po dolgem in ohladimo. Ko se dovolj ohladi, iz vsake polovice odstranimo sredico in jo damo v posodo. Pustimo dovolj debel rob, da ga lahko napolnimo. 6 največjih krompirjev pustimo, dva pretlačimo za nadev, skupaj z ostalimi sredicami. Segrejemo oljčno olje in prepražimo maslo. Dodamo čebulo in jo na hitro prepražimo do zlato rumenega. Vmešamo česen, pražimo še minuto, dodamo vinski kis in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo v posodo s čebulo in pečico segrejemo na 250 stopinj. Pretlačimo krompir v posodi, ki mu dodamo kislo smetano in parmezan ter pripravljeno paradižnikovo mešanico. Solimo in popramo po okusu ter s to maso napolnimo krompir. Pečemo ga kakšne pol ure in vročega postrežemo.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si