Potrebujemo:
8 zelo velikih krompirjev za peko, olupljenih
1 žlico oljčnega olja
2 žlici nesoljenega masla
1 veliko čebulo, narezano
6 strokov mletega česna
2 velika sveža paradižnika, olupljena, očiščena, narezana na kose
1 žlico rdečega vinskega kisa
1/2 skodelice kisle smetane
1/2 skodelice sveže naribanega parmezana
sol in mlet poper po okusu
Krompir spečemo na ognju do mehkega. Prerežemo po dolgem in ohladimo. Ko se dovolj ohladi, iz vsake polovice odstranimo sredico in jo damo v posodo. Pustimo dovolj debel rob, da ga lahko napolnimo. 6 največjih krompirjev pustimo, dva pretlačimo za nadev, skupaj z ostalimi sredicami. Segrejemo oljčno olje in prepražimo maslo. Dodamo čebulo in jo na hitro prepražimo do zlato rumenega. Vmešamo česen, pražimo še minuto, dodamo vinski kis in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo v posodo s čebulo in pečico segrejemo na 250 stopinj. Pretlačimo krompir v posodi, ki mu dodamo kislo smetano in parmezan ter pripravljeno paradižnikovo mešanico. Solimo in popramo po okusu ter s to maso napolnimo krompir. Pečemo ga kakšne pol ure in vročega postrežemo.