Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

1 sesekljan strok česna

1/4 čajne žličke posušene rdeče paprike

7 žlic oljčnega olja

dober kilogram sesekljanih paradižnikov

1/2 žličke sladkorja

1 žličko soli

1 kilogram jajčevcev

skodelico ali dve rikote

pol skodelice sveže naribanega parmezana

3 žlice drobno sesekljane sveže bazilike

1/4 žličke mletega črnega popra

 

Česen in rdečo papriko pri zmernem ognju prepražimo na žlici oljčnega olja, dokler ne porumeni. Dodajmo paradižnik, sladkor, pol žličke soli in mešajmo, dokler se omaka ne zgosti. Med kuhanjem omake prepražimo jajčevce. Jajčevce olupimo (ali pa tudi ne) in jih narežemo po dolgem na debelino pol prsta. Z obeh strani jih popečemo na oljčnem olju, in sicer do zlatorumene barve oziroma dokler se ne zmehčajo, po želji jih še posolimo in popopramo. Potem zmešamo sire, 2 žlici bazilike, poper in sol. Na vsako rezino jajčevca damo mešanico in zvijemo v rolico. Še toplo postrežemo.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si