Potrebujemo:
1 sesekljan strok česna
1/4 čajne žličke posušene rdeče paprike
7 žlic oljčnega olja
dober kilogram sesekljanih paradižnikov
1/2 žličke sladkorja
1 žličko soli
1 kilogram jajčevcev
skodelico ali dve rikote
pol skodelice sveže naribanega parmezana
3 žlice drobno sesekljane sveže bazilike
1/4 žličke mletega črnega popra
Česen in rdečo papriko pri zmernem ognju prepražimo na žlici oljčnega olja, dokler ne porumeni. Dodajmo paradižnik, sladkor, pol žličke soli in mešajmo, dokler se omaka ne zgosti. Med kuhanjem omake prepražimo jajčevce. Jajčevce olupimo (ali pa tudi ne) in jih narežemo po dolgem na debelino pol prsta. Z obeh strani jih popečemo na oljčnem olju, in sicer do zlatorumene barve oziroma dokler se ne zmehčajo, po želji jih še posolimo in popopramo. Potem zmešamo sire, 2 žlici bazilike, poper in sol. Na vsako rezino jajčevca damo mešanico in zvijemo v rolico. Še toplo postrežemo.