Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

2 žlici masla

4 pore, nasekljane

4 stebelne zelene, nasekljane

4 skodelice piščančje juhe

4 skodelice zelenjavne juhe

6 velikih narezanih krompirjev

5 korenčkov, nasekljanih

2 čajni žlički soli

2 lovorjeva lista

smetano za kuhanje

Stopimo maslo na srednji temperaturi. Na maslu pražimo por in zeleno, dokler se ne zmehčata (od 3 do 5 minut). V lonec nalijemo piščančjo in zelenjavno juho, dodamo krompir, korenje, sol in lovorjev list. Mešanica naj zavre. Kuhajmo, dokler se krompir in korenje ne zmehčata, kakšnih 20 minut. Odstranimo z ognja, iz juhe pa vzemimo lovorjeve liste. Vse zmešamo z mešalnikom. Če želimo bolj kremasto juho, po želji dodamo bio smetano za kuhanje.

 

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si