Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

500 g sveže pese

2 žlici oljčnega olja

malo masla

1 čebulo, drobno narezano

1 strok česna, drobno narezan

250 g riža za rižote

150 ml belega vina

700 ml vroče zelenjavne juhe

nariban parmezan

4 žlice kisle smetane

nasekljan koper

 

Pečico segrejmo na 180 ˙C. Olupimo peso in jo narežimo na rezine (uporabimo kuhinjske rokavice, če ne želimo, da se roke umažejo). Položimo jih na velik list folije ali peki papir. Prelijmo z žlico oljčnega olja in juho, nato kuhamo, dokler se pesa ne zmehča. Medtem segrejmo preostalo oljčno olje z maslom v posodi s pokrovom. V njej prepražimo čebulo in česen, od 3 do 5 minut do prosojnega. Vanjo vsujmo še riž, ki naj bo dobro prekrit z maslom in oljem. Čez prelijemo belo vino, nato naj mešanica vre nekaj minut. Dodamo juho. Ponovno mešajmo, pokrijmo in postavimo v pečico. Pecimo 15 minut in posujmo s parmezanom in koprom.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si