Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Kakih 130 tisoč slovenskih moških naj bi imelo motnjo erekcije. Veinoma blage ali srednje. Le malo, kakih 15 do 20 odstotkov si motnjo zdravi. Erektilne motnje prizadenejo partnersko življenje.

Globoko, če se pogovoru o njih partnerja izogibata. Moška motnja  ne pomeni, da je moški neploden ali da ni zmožen  orgazma. Pomeni, da otrdelost penisa ni zadostna in ne traja dovolj dolgo, da bi omogočila uspešen začetek in dokončanje spolnega ljubljenja. Velikokrat se pojavi le občasno. In četudi postane stalnica, je motnja erekcije ozdravljiva. »Zmanjšana spolna moč je vzrok za nezadovoljstvo moškega, moti družinsko harmonijo in zmanjšuje ustvarjalne sposobnosti prizadetih. Veliko moških ima težave z erekcijo, tudi mladi fantje, nekateri se zaradi tega tudi odpovedo spolnosti in zapadejo v depresijo,« pravi seksologinja in psihoterapevtka Vesna Jarc.

Psihični vzroki

Vzroki erektilne motnje so navadno psihološki in ne fiziološki. Psihične vzroke lahko razdelimo v tri skupine, pojasnjuje. Prvi so vzroki, zaradi katerih se moški nagiba k erektilnim motnjam: neustrezna spolna vzgoja, moteni odnosi v družini, premalo informacij in in napačne informacije o spolnosti, travmatske spolne izkušnje iz mladosti. Drugi so vzroki, ki motnjo sprožijo: strah pred neuspehom, prezahtevnost do sebe in do partnerke, depresija, preobremenjenost z negativnim stresom, nerazumevanje s partnerko. Tretji vzroki so tisti, ki motnjo vzdržujejo: potrtost, strah pred neuspehom, slaba komunikacija med partnerjema, slaba poučenost o spolnosti nasploh, nepoznavanje spolnega odziva, izguba spolne privlačnosti, napačna prepričanja o spolnosti.

Medicinski aparat za erekcijo

Spolnost je seveda del življenja. Zato Vesna Jarc moškim svetuje uporabo medicinskega aparata, ki je namenjen reševanju težav pri erekciji in prezgodnjem izlivu. Aparat deluje povsem mehansko, le z izpostavitvijo penisa znižanemu zračnemu tlaku. Zato moški za erekcijo ne potrebuje spolne želje, poželenja. Zračna tlačilka je zasnovana tako, da prepreči zvišanje tlaka nad 300 mmHg (milimeter žívega srebrà) in s tem zagotavlja zaščito pred poškodbami. Aparat ne dviguje krvnega tlaka!

Odkar je na voljo moškim, to je osem let, razvili pa so ga v Srbiji, moški niso poročali o neželjenih učinkih, uspešen pa je v 95 odstotkih. Njegova uporaba omogoča povsem naravno in uspešno spolno ljubljenje brez uporabe kemikalij ali dodatkov. Za spolno vzburjenje moški tako ne potrebuje viagre, levitre ali druge tabletke. Tablete ne morejo izboljšati erekcije pri zdravih ljudeh, medtem ko lahko moški s tem medicinskim aparatom erekcijo doseže večkrat na dan.

Prednosti

Ta medicinski aparat, trdi sogovornica, poznavalka spolnega življenja, je najboljši med tovrstnimi aparati. Atestirali so ga v Saint Maurice kliniki v Lyonu v Franciji. Tukajšno preverjanje je pokazalo prepričljivo prednost pred drugimi podobnimi aparati v svetu. Uporaba aparata za dosego erekcije je varno in neboleče in se z lahkoto uporablja in ponavlja brez kakršnih koli škodljivih posledic. Z njegovo pomočjo moški erekcijo doseže zelo hitro; navadno manj kot v eni minuti. Ni treba čakati na učinek, tako kot pri tabletkah za erekcijo. Ena erekcija lahko traja do pol ure, potem pa mora slediti vsaj četrt ure premora, da kri pride po naravni poti v penis in da se ta prekrvi. Z njim dosežejo popolni učinek tudi moški z izraženim prezgodnjim izlivom semena tako, da vzdržujejo erekcijo, kolikor je to potrebno za normalno združitev. S pomočjo aparata moški sam nadzoruje izliv semena oziroma spočetje. Moški, ki zaradi odsotnosti erekcije niso mogli oploditi partnerke, lahko z njegovo pomočjo uresničijo naravno spočetje.

Tudi za sladkorne in srčne bolnike

Ne škoduje zdravju moškega, zato ga lahko uporabljajo tudi sladkorni bolniki in moški, ki so že kdaj doživeli infarkt. Priporočljiv je za starejše moške, ki želijo preprečiti atrofijo (upadanje) glavice penisa in telesa penisa (zmanjšanje dimenzije). S tem ohranijo dobro formo in funkcionalnost. Najstarejši uporabnik je star 94 let. Uporabljajo ga lahko moški, ki so imeli določene okvare penisa kot posledico travme in poškodb in je zato živčna pot pretrgana. Vesna Jarc na koncu strne: »Medicinski aparat izboljša kakovost življenja, poveča spolno željo, omogoča uživanje v ljubljenju, prepreči upadanje spolne moči, izboljša kakovost erekcije. Je neboleč, nenevaren, primeren tudi za sladkorne bolnike in srčne bolnike. Z uporabo se krepi mišični tonus, pride do izboljšanja vseh spolnih funkcij in hkrati se poveča tudi dimenzija penisa. Moški postane aktiven in vitalen, lahko govorimo, da se psihološko prerodi.«

Medicinski aparat za erekcijo je dosegljiv na www.misteriji.si, cena je 250 €. Aparat ima triletno garancijo, moški pa lahko enega uporablja vse življenje.

 

 

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si