Vsi ljubitelji brusnic se zdaj lahko veselimo, saj imamo dovolj 'materiala' za čudovite priboljške. Nekoliko grenkega in kiselkastega okusa so odlične za pripravo marmelad, džemov, tudi mezge in soka. Pa še zdrave so!
Vsi ljubitelji brusnic se zdaj lahko veselimo, saj imamo dovolj 'materiala' za čudovite priboljške. Nekoliko grenkega in kiselkastega okusa so odlične za pripravo marmelad, džemov, tudi mezge in soka. Pa še zdrave so!
Hmelj ni le osnovna sestavina piva, ampak učinkovito deluje pri zdravljenju infekcij zgornjega prebavnega trakta, razjedah, kožnih izpuščajih in ranah, kot diuretik pri vnetjih mehurja, zlatenici in drugih jetrnih boleznih.
Britanski raziskovalci so odkrili povezavo med pomanjkanjem spanja in povečano željo po sladkem. Osebe, ki so dlje spale, so zaužile manj sladkorja in ogljikovih hidratov.
Grenčine, flavonoidi, lupulin, smole, eterično olje z kariofilenom, linalool, mircen, različne kisline, čreslovine, holin in alfa in beta hmeljeva kislina delajo hmelj nadvse zdravilen in uporaben v kuhinji.
Le kdo med nami ne bi rad upočasnil staranja? Pri tem so nam lahko v pomoč tudi eterična olja. Prednost je, da si jih lahko pripravimo kar sami.