Moringino olje ima antiseptične, protibakterijske in protivnetne lastnosti. Zelo hitro pomaga telesu pri problemih s kožo, kot so modrice, rane, praske, piki žuželk, izpuščaji. Vsebuje zelo veliko antioksidantov, zato nas dodatno oskrbi z energijo, zaradi katere bomo sveži ves dan. Pomaga zoper nespečnost, saj umiri živčni sistem.

Olje iz semen moringe tradicionalno uporabljamo za uživanje, saj vsebuje veliko polifenolov in antioksidantov. Olje ima orešast okus, zato je zelo prikladno tako za dodajanje v jedi kot za začinjanje svežih solat.

Veliko omega 9 maščob

Moringino olje je bogato z oleinsko kislino. To so omega 9 maščobne kisline, ki so tudi v oljčnem olju, ki ga smatramo za enega od glavnih virov nenasičenih maščob (dobre vrste maščob) v prehrani. Vsebuje tudi omega 3 maščobne kisline in stearinsko kislino. Ter obilico vitaminov A, C, B in E, tudi železo, kalcij, magnezij, kalij, fosfor, baker, žveplo. Vitamin A je pomemben za zdravje oči in nočni vid, zdravo kožo, lase, nohte in za rast celic.

Močan antioksidant

Seme moringe vsebuje več kot 1700 antioksidantov, zato imajo to olje strokovnjaki za eno do najboljših kozmetičnih olj, kar jih obstaja. Citokinini so rastlinski hormoni, ki pospešujejo rast celic in zavirajo staranje tako, da podaljšujejo življenje celicam in preprečujejo uničevanje tkiv. Najmočnejši citokinin je zeatin. Moringa je v tem smislu razred zase. Vsebuje namreč tisočkrat več zeatina kot katera koli druga rastlina.

Daje dodatno energijo

Ker ima obilico antioksidantov, nas uživanje tega olja oskrbuje z dodatno energijo, zaradi katere se počutimo sveže čez cel dan. Olje je odlično za ljudi, ki so nespečni. Pomaga, da ponoči dobro spimo, saj umirja živčni sistem. Pomaga tudi uravnotežiti krvni tlak in ustvarja obilico dobrega holesterola v telesu. Prehranjuje in varuje kosti.

Za mladostnost kože

Čislan je za nego kože, saj jo vlaži in pomlajuje oziroma preprečuje njeno prezgodnje staranje. Dodajajo ga pripravkom in balzamom na kožo, že od starodavnega Egipta. Antioksidanti in hranila, ki jih vsebuje olje, pomagajo onesposobiti delovanje prostih radikalov na koži, ki sicer poškodujejo kožno tkivo in ustvarjajo pogoje za nastanek gub. Olje deluje antiseptično in protivnetno, zato pomaga pri zdravljenju manjših problemov s kožo, kot so modrice, rane, praske, piki žuželk, izpuščaji in drugo, celo opekline.

Čisti kožo

Ko ga nanesemo na kožo in ga vtremo vanjo, se olje kremasto peni, kar še dodatno prispeva pri čiščenju. Če z njim redno negujemo kožo, to pomaga odstraniti akne in preprečuje njihovo nastajanje. Preprečuje draženje kože in izločanje maščobe iz nje. Odlično jo varuje pred učinkovanjem raznih onesnaževal iz okolja. Odstranjuje ogrce in temne lise na koži. Preprečuje, da bi se pore na koži zamašile. Koža vse te učinke olja nagradi z naravnim in mladostnim sijajem.

Nega las

Olje, ki skoraj nima vonja, je že dolgo znano kot naravno čistilo za lase. Odlično je za lasno masažo. Lase najprej navlažimo, potem pa nežno vmasiramo olje na lasišče. Tako bo prišlo do korena las. To je najboljša možna terapija za suho lasišče. Redna uporaba olja naše lase okrepi. Lasnim mešičkom dovaja pomembne minerale in vitamine. Na ta način pomlajuje naše lase globinsko, od znotraj. Preprečuje tudi nastajanje prhljaja in razcepljanje lasnih konic.