Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Ogrlice in zapestniceiz poldragega kamenja niso le za okras, z njimi si pomagamo tudi pri zdravljenju.

Turkiz

Zdravi vse vrste odvisnosti in povečuje spolno moč

Uporablja se za zdravljenje vseh vrst odvisnosti, nočnih mor, strahov, kožnih bolezni, bolezni dihalnih poti. Zobe in dlesni ščiti pred zobno gnilobo. Izboljšuje prekrvitev, zdravi prebavne težave, blaži menstrualne težave, težave s prostato. Pogosto se uporablja tudi za povečanje spolne energije.

Tigrovo oko

Zdravi astmo in bronhitis, ščiti pred uroki in črno magijo

Krepi življenjsko energijo. Deluje antidepresivno in pomirjujoče. Pomaga pri težavah z jetri, v pomoč je pri astmi in bronhitisu. Ščiti pred uroki in črno magijo. Zdravi migreno, krepi delovanje malih možganov, pomaga pri duševnih boleznih in psihičnih težavah.

Malahit

Zdravi kosti, astmo, tumorje, artritis, epilepsijo, revmo …

Omili bolečino v kosteh, revmo, bolečine v hrbtenici, sklepih in preprečuje krče (srčne, mišične, menstrualne …). Ščiti pred sevanjem, lajša porod, znižuje krvni tlak, pomaga pri sladkorni bolezni, astmi, artritisu, epilepsiji, zlomih, oteklih sklepih, potovalni bolezni, vrtoglavici, tumorjih, poškodovanemu očesnemu živcu, pomaga trebušni slinavki in vranici. Koristi sramežljivim.

Mesečev kamen

Lajša menstrualne težave, bolečine, ohranja mladosten videz

Velik vpliv ima na ženske. Uravnava hormone, vpliva na hipofizo, metabolizem, lajša menstrualne težave in bolezni v menopavzi, pomaga pri zanositvi. Uravnava raven sladkorja v krvi, čisti kri, vpliva na tvorbo inzulina. Ženskam pomaga, da ohranijo življenjsko radost, mladostni izgled in ženstvenost do pozne starosti.

Koral

Ščiti nosečnico in nerojenega otroka. Ščiti pred infekcijami, krvnimi boleznimi …

Koral ščiti nosečnice in nerojene otroke. Ščiti pred infekcijami, boleznimi krvi in pred črno magijo. Krepi imunski sistem in vzpostavlja ravnotežje med duhom in telesom.

Ametist

Pomaga pri gnojnih ranah, pa tudi pri igrah na srečo

Težave lajša tistim, ki trpijo za glavobolom in migrenami, menstrualnimi težavami, krepi spomin, uravnava krvni tlak. Pomaga pri gnojnih ranah, pa tudi kot zdravilo proti alkoholizmu. Pomaga pri igrah na srečo.

Oniks

Za močne in zdrave lase, nohte in kožo, proti depresiji …

Pomaga pri rasti las, krepi nohte, izboljšuje prekrvitev, še zlasti pomaga tistim, ki imajo večinoma hladne roke in noge. Zdravi bolezni oči, glavobole in bolezni ušes, pa tudi občutljivost na spremembe vremena lahko omilimo s pomočjo tega kamna.

Roževec

Kamen ljubezni

Ljudi spodbuja k brezpogojni ljubezni do sebe in drugih. Še zlasti koristi osebam, ki so pod hudimi čustvenimi stresi. Pomaga pri hujšanju, zdravljenju kožnih bolezni, nastalih zaradi psihosomatskih motenj, pospešuje prekrvitev. Namenjen je ženskam, ki so izpostavljene stresu. Ta kamen bi morala imeti vsaka družina.

Žad

Kamen notranje uravnovešenosti, dolgoživosti, plodnosti …

Zdravi obolele notranje organe, na primer vranico, jetra in prebavila. Uporablja se v nosečnosti, saj ščiti pred bolečinami in splavi, kot kamen plodnosti pospešuje spajanje jajčnih celic s semenčicami. Lajša stres in omogoča kvaliteten spanec. Pomaga pri težavah s ščitnico, krepi kosti in mišice. Kot kamen ljubezni, notranjega miru in uravnoteženosti pomaga pri hrabrosti in samostojnosti.

Gorski kristal

Čisti kri, uravnava krvni tlak in raven sladkorja v krvi

Čisti žile, lajša delo srca, preprečuje kap, dovaja kisik v možgane, uravnava krvni tlak. Dovaja energijo, pomaga pri mrzlici, oteklinah in driskah. Znižuje vročino, lajša bolečine in krepi imunski sistem. Ščiti pred sevanjem. Daje energijo za delo, saj prinaša navdih, ustvarjalnost in nove ideje. Čisti prostor pred negativnim.

 

Več o kristalih in o tem, kako jih pravilno vzdržujemo pa si preberite tukaj.

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si