Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

1 avokado

pečeno rumeno papriko

rdeče zelje

sol, poper

 

Za veganski burger:

rdečo lečo

kurkumo

česen

kokosovo maščobo

čičeriko (po želji)

limonin sok

Čez noč namočimo lečo in jo naslednji dan skuhamo do mehkega. Odlijemo vodo in pustimo, da se ohladi. S paličnim mešalnikom zmešamo lečo, kurkumo in na drobno narezan česen. Po želji lahko dodamo malo čičerike in nekaj kapljic limoninega soka. Oblikujemo polpete, ki jih prepražimo na kokosovi maščobi.

Medtem razpolovimo avokado, ga razkoščičimo in med obe polovici damo pečen polpet, ki ga po želji obložimo še z naribanim rdečim zeljem, pečeno rumeno papriko in začimbami.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si