Hladnovodne ribe
Losos, črna trska, sardele in sardoni so polni protivnetnih omega-3 maščobnih kislin. Ena boljših izbir je losos; rožnato barvo mu dajejo karotenoidi, ki imajo protivnetne lastnosti.
Začimbe in zelišča
Zelišča in začimbe, na primer bazilika, rožmarin, timijan, origano, kurkuma, poper, ingver in cimet, so polne antioksidantov, ki dokazano zmanjšujejo vnetja. Ingver in kurkuma lajšajo bolečine. Dodajmo jih marinadam, prelivom, začimbam in čajem, za zdravje in okus.
Sladki krompir
Sladki krompir ima veliko vitamina C, E ter karotenoidov (alfa in beta karoten), ki zmanjšujejo vnetja in izboljšujejo zdravje ter lepšajo kožo.
Čaj
Zeleni, črni in beli čaj vsebujejo katehine, ki uničujejo proste radikale, zmanjšujejo vnetja mišic in pospešijo okrevanje po vadbi.
Orehi
Orehi vsebujejo alfa-linolensko in omega-3 maščobno kislino, ki blažita vnetje in zmanjšujeta tveganje za bolezni srca in sladkorno bolezen.