Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Hladnovodne ribe
Losos, črna trska, sardele in sardoni so polni protivnetnih omega-3 maščobnih kislin. Ena boljših izbir je losos; rožnato barvo mu dajejo karotenoidi, ki imajo protivnetne lastnosti.

Začimbe in zelišča
Zelišča in začimbe, na primer bazilika, rožmarin, timijan, origano, kurkuma, poper, ingver in cimet, so polne antioksidantov, ki dokazano zmanjšujejo vnetja. Ingver in kurkuma lajšajo bolečine. Dodajmo jih marinadam, prelivom, začimbam in čajem, za zdravje in okus.

Sladki krompir
Sladki krompir ima veliko vitamina C, E ter karotenoidov (alfa in beta karoten), ki zmanjšujejo vnetja in izboljšujejo zdravje ter lepšajo kožo.

Čaj
Zeleni, črni in beli čaj vsebujejo katehine, ki uničujejo proste radikale, zmanjšujejo vnetja mišic in pospešijo okrevanje po vadbi.

Orehi
Orehi vsebujejo alfa-linolensko in omega-3 maščobno kislino, ki blažita vnetje in zmanjšujeta tveganje za bolezni srca in sladkorno bolezen.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si