Večina vegetarijancev ima težave zaradi nezadostnih ravni železa v krvi. Namesto mesa bi morali užiti eno od 14 vrst hrane, ki vsebuje več železa kot meso. Odrasel človek bi moral dnevno dobiti med 8 in 27 mg železa. Medtem ko je za moške dovolj spodnja količina, morajo nosečnice, doječe matere in starejši stremeti k temu, da dosežejo zgornjo mejo.
Ohrovt: ta močna zeleno listnata zelenjava je bogata z vlakninami, ki dajejo občutek sitosti in pomagajo pri prebavi.
Temna čokolada: temna čokolada vsebuje veliko antioksidantov in izboljša razpoloženje; nekatere vrste vsebujejo toliko železa kot goveje meso.
Blitva: ena skodelica blitve vsebuje 4 miligrame železa, pa tudi številne minerale in vitamine.
Brokoli: brokoli vsebuje veliko železa, magnezija, vitamin C in K. Izboljša sposobnost telesa, da absorbira železo.
Leča: skodelica leče vsebuje enako količino železa kot 8 zrezkov. Leča vsebuje tudi veliko vlaknin, natrija in beljakovin, ki pomagajo pri prebavi in zagotovijo občutek zadovoljstva.
Pečen krompir: en sam pečen krompir lahko vsebuje več železa kot kos piščanca.
Indijski oreščki: poleg železa so indijski oreščki odličen vir beljakovin in zdravih maščob.
Tofu: skodelica tofuja vsebuje 6 mg železa.
Čičerika: čičerika vsebuje 5 mg železa na skodelico.
Rdeč fižol: skodelica zrnatega fižola vsebuje do 4 mg železa.
Špinača: tri skodelice špinače vsebujejo 18 mg železa.
Pak Choy: izjemno bogat z železom in vitaminom A.
Soja: soja je bogata z železom in beljakovinami. Na primer ena skodelica soje lahko vsebuje 8 do 9 mg železa.
Sezamova semena: žlica sezamovega semena vsebuje več kot 1 mg železa.