Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Redna uporaba protibolečinskih zdravil ima neželene stranske učinke. Zdravila lahko »mehčajo« kosti in kite ter botrujejo krvavitvam in razjedam v želodcu. V zadnjih letih se znanstveniki, ki iščejo manj tvegane, a učinkovite alternative za lajšanje bolečin, vse bolj osredotočajo na prehrano.

Ugotovili so, da so se nekatere snovi iz naših živil izkazale za učinkovite proti bolečinam in vnetjem. Mednje sodijo vitamin C in E, mineral cink, nenasičene maščobe in učinkovina likopen, ki je predvsem v paradižniku.

A prehranska dopolnila in učinkovine lahko v telesu naletijo na zaprta vrata celic. Ključ do njih pa imajo tako imenovani vektorji. Poseben mlečni vektor za boljši izkoristek protivnetnih sredstev je laktalbumin-hidrolizat, imenovan laktalbon ali super-laktoza, ker je zelo poseben ojačevalec učinkovin, ki povečuje bioaktivnost povsem naravnih in rastlinskih učinkovin.

»Vektor-Lycopin«

Če laktalbon povežemo z likopenom (izvlečkom paradižnika) in z izvlečkom korenine sladkega korena (deluje protivnetno), se zgodi nekaj revolucionarnega. Tako nastali »Vektor-Lycopin« (prehransko dopolnilo, več o njem na goo.gl/4kDKtw) je nenadoma sposoben ublažiti vnetje in odpraviti bolečino, brez neželenih stranskih učinkov.

Iz kombinacije naravne super-laktoze (laktalbona) in likopena (rdečega barvila paradižnika) nastane blagodejna in učinkovita pomoč pri revmatizmu, brez neželenih stranskih učinkov. Po izsledkih študij je kombinacija učinkovin lahko blagodejna in koristna pri akutnem vnetju sklepov, vključno s protinom, pri kroničnem artritisu, zlasti pri revmatoidnem artritisu, pri ankilozirajočem spondilitisu (Morbus Bechterew ali Bechterjewi bolezni) in drugih vnetno-revmatskih obolenjih hrbtenice, pa tudi pri draženju degenerativnih obolenj sklepov in hrbtenice.

Manj protibolečinskih zdravil

Revolucionarno pa ni le to, da »Vektor-Lycopin« zmanjšuje vnetja in bolečino in tako skrbi za obnovo oziroma regeneracijo hrustančne mase in sklepov. Vsaj enako revolucionarno je, da lahko z uživanjem »Vektor-Lycopina« postopno zmanjšamo porabo močnih revmatoidnih zdravil, ki imajo neželene stranske učinke. In z zmanjšanim vnosom močnih zdravil se lahko milijoni ljudi končno izognejo nepotrebnim stranskim učinkom zdravil, kot so gastritis (vnetje želodčne sluznice), poškodbe ledvic, napihnjenost, prebavne težave in motnje imunskega sistema.

Tatjana Svete

****

PREHRANSKO DOPOLNILO: »VEKTOR-LYCOPIN«

Prehransko dopolnilo »Vektor-Lycopin« (goo.gl/4kDKtw) zmanjšuje bolečine, deluje protivnetno, pospešuje obnovo hrustanca in sklepov. Eno zavoj vsebuje 90 kapsul za 45 dni. Uživamo eno kapsulo dvakrat na dan z obrokom. Če ga uživamo v kombinaciji z »Glucoflex 24« (goo.gl/tnnM9a), se učinek podvoji, ker še dodatno spodbudimo obnovo hrustanca. »Vektor-Lycopin« lahko drastično zmanjša revmatično vnetje. Zato ni presenetljivo, če se bolečina bolnikov bistveno zmanjša, njihova gibljivost pa se znatno poveča. Strokovnjaki priporočajo uživanje prehranskega dopolnila tudi poleg osnovne terapije in poleg terapije z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili (NSAR), s ciljem odmerek zdravil trajno zmanjšati. Nesteroidna protivnetna zdravila uporabljamo za lajšanje bolečin in vnetja ter za zbijanje telesne temperature. A protibolečinska zdravila niso bomboni, čeprav jih lahko brez recepta kupimo v lekarnah: vsi namreč kdaj pa kdaj posežemo po ibuprofenu (Diverin Ibubel, Ibacut) ali naproksenu (Nalgesin), zato jih vzemimo le v nujnih primerih!

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si