Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Kako naj življenje podaljšamo tudi na sto let ali še več? Kako naj bi zdravi in vitalni uživali še nekaj desetletij življenja? O tem nas natanko pouči knjiga Ostani pri 40-tih. Po tridesetih letih raziskovanj jo je napisal nominiranec za Nobelovo nagrado iz medicine, dr. Richard Lippman. Letos jo je pri nas izdala ARA založba (www.misteriji.si).

Knjiga dr. Lippmana razkriva, kako prepoznamo znake staranja, kako premagujemo ovire na poti do dolgega življenja in kako obnovimo telo, da bo spet mladostno. Brez lepotnih posegov, brez diet in naporne vadbe dodamo življenju leta, letom pa zdravje. Formula za polno zdravje in dolgo življenje: vzpostavitev ravnovesja in prava raven hormonov, preprečevanje glikacije in obramba pred strupenimi prostimi radikali! 

Dr. Lippman svetuje, naj se izogibamo:

  • živilom, ki vsebujejo veliko sladkorja
  • velikim porcijam hrane
  • uporabi statinov (zdravil za zniževanje ravni holesterola v krvi)
  • intenzivni telesni vadbiOb tem uživajmo lovilce prostih radikalov (kot je L-acetil cistein), uporabljamo hormonsko nadomestno terapijo, predvsem optimalne količine bio-identičnega testosterona in drugih hormonov, ki morajo biti drug z drugim v ravnovesju.

 

  • Hormonsko ravnovesje Hormoni so, tako kot prosti radikali, zelo močne snovi, ki poganjajo, začenjajo in zaključujejo prav vse dogajanje v vsaki naši celici. Preveč ali premalo kakšnega hormona krha zdravje in pospešuje staranje. Hormoni nadzorujejo prav vse v človeškem telesu. Ustvarjajo jih žleze. Endokrine žleze izločajo hormone in jih sproščajo v krvni obtok, s katerim potujejo v različne ciljne organe in poskrbijo za njihovo normalno delovanje. To ohranjanje stalnosti in uravnoteženosti notranjega okolja imenujemo homeostaza in je pogoj za ohranitev zdravja ter preprečitev prehitrega staranja.Nastajanje hormonov z leti upada. Zmanjšanje hormonov pa povzroča staranje. Zato je vzpostavitev hormonskih ravni, kakršne so značilne za mlajše ljudi, osnova za obvladovanje staranja. 

Ko boste knjigo prebrali, ni odveč posvet pri zdravniku. V Sloveniji je dr. Ivica Flis Smaka zdravnica, ki je dokončala študij medicine proti staranju v ZDA in je v stikih z dr. Richardom Lippmanom. Analizo krvi, iz katere se da ugotoviti natančno stanje hormonov v telesu, pa lahko za nekaj več kot sto evrov opravite v laboratoriju Adrialab v Ljubljani, Celju in Mariboru. 

Nasveti iz knjige:

  • telo in možgane podpremo z ribami in ribjim oljem
  • pijemo le neoslajene sadne sokove
  • omejimo porabo sladkorja, tako saharoze (namizni sladkor) kot fruktoze (sadni sladkor), nadomestilo je Stevia
  • vsak dan vsaj trideset minut hodimo ali kolesarimo, igramo tenis ali golf
  • intenzivni aerobni športi življenje skrajšujejo

ACF228

Za mešanico hranil, ki upočasnjujejo staranje, je dr. Lippman prejel edini patent, ki ga je kdajkoli podelil Ameriški patentni urad za zaviranje človekovega staranja. To so kapsule ACF228, razen v ZDA registrirane še na Švedskem in v Italiji. V Sloveniji je ACF228 dosegljiv v spletni trgovini www.misteriji.si (preusmerjeni boste na angleško spletno trgovino Antiaging Systems).

 

 

 

 

 

  

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si