Beluš ali špargelj je dar narave. Bogat z vitamini, minerali, rudninskimi snovmi in marsičim, čisti kri, pomaga pri obolelih sečilih, težavah z mehurjem in ledvicami, topil naj bi tudi ledvične kamne. Pomaga v boju proti raku, krepi stene žil in kapilar, znižuje raven holesterola, še posebej slabega, znižuje krvni tlak, izboljšuje spolno moč. Nepogrešljiv pri težavah z očmi ali s spominom, odstranjuje odvečno vodo in kisline, pomaga pri zaprtju in hujšanju, sladkornim bolnikom, pospešuje nastajanje vezivnega tkiva po operativnih posegih, pomaga nosečnicam in pri zobobolu. Zdaj pa vas sprašujem, pa zakaj ga ne bi pogosteje uživali.
Preberi več
Objavljamo mamljiv recept za spomladansko solato, ki nam ga je zaupala Celjanka, Lea Thaler.
Preberi več
Artičoke uspešno čistijo jetra, zmanjšujejo holesterol in sladkor.
Preberi več
Za vse, ki ste se odločili zgubiti kakšen kilogram, so bučkini zvitki kot nalašč. Bučke odvajajo vodo, zapečene pa so slastne in hranljive. In če so še nadevane, mmmm
Preberi več
Eterična olja, sladkorji, beljakovine in smole v janežu delujejo ugodno na krvni obtok, na prebavo in živčevje, umirjajo napenjanje in kolcanje in še kaj. Če ne vemo, kaj bi pripravili za zajtrk in če ga imamo doma, je janež odločna izbira za zdrav zajtrk.
Preberi več