Potrebujemo:
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 srednje veliko rdečo čebulo, nasekljano
- 1 rdečo papriko, nasekljano
- 4 stroke mletega česna
- 2 žlički morske soli
- 1 velik sladek krompir, narezan na kocke
- limonino lupino in sok 1 limete
- 1 zmlet paradižnik
- 4 pločevinke črnega fižola, spranega in odcejenega (ali 6 skodelic sveže kuhanega)
- 1 jalapeno chile poper, s semeni in sesekljan
- 1 žlico kumine
- 1 žlico čilija v prahu
- 1 žličko kakava v prahu
- 1 limeto, narezano na rezine
- 1 skodelico sesekljanih listov koriandra, opranih in posušenih
Pripravimo:
Olje segrejemo na srednje močnem ognju v veliki ponvi. Dodamo čebulo, papriko, česen in sol. Pražimo do mehkega, približno 4 minute. Dodamo sladek krompir in limonino lupinico in kuhamo dodatnih 10 do 15 minut (občasno premešamo). Dodamo paradižnik, črni fižol, feferon, limetin sok, kumino, čili v prahu in kakav. Kuhamo pokrito približno 10 minut. Prelijemo čez rjav riž, po želji dodamo koriander.