Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

 

 

Potrebujemo:

 

1 rdečo čebula

1 strok česna

100 g kuhane čičerike

1 rdečo paprika

liste svežega peteršilja

začimbe: kurkumo, rdečo papriko

120 g ovsenih kosmičev

ščepec soli

 

Sestavine postopno dodajamo in jih pretlačimo s paličnim mešalnikom. Najprej olupimo čebulo in česen, ju drobno narežemo in damo v posodo h kuhani čičeriki. Dodamo še papriko, narezano na kocke, sesekljane sveže liste peteršilja, kurkumo, rdečo papriko v prahu, sol in ovsene kosmiče. Gostoto in lepljivost uravnavamo z vodo, v kateri se je kuhala čičerika. Zmešamo s paličnim mešalnikom.  Ko sestavine pretlačimo, polpete oblikujemo z žlico ali roko in jih položimo na peki papir v pekač. Pečemo jih na 180 stopinj okoli pol ure.

 

 

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si