Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

 

Potrebujemo:

 

3 žlice oljčnega olja
2 skodelici dobro spranega in narezanega pora (le svetli deli)
1 žlico limonine lupine
sok polovice limone
3/4 skodelice orehov, grobo sesekljanih in rahlo popraženih
sol in sveže zmlet črni poper po okusu
špagete

 

Pripravimo:

Pristavimo velik lonec z vodo, da zavre. Medtem v ponvi s težkim dnom segrejemo oljčno olje in dodamo por ter malo soli.Mešamo, dokler se por ne zmehča in dokler ni prekrit z maščobo. Počakamo še deset minut, da rahlo potemni. Skuhamo špagete al dente. Skodelico vode, v kateri smo kuhali špagete, prihranimo, špagete pa odcedimo. Dodamo jih poru in zalijemo z vodo, ki smo jo prihranili. Vmešajmo limonino lupino in limonin sok ter posujmo z mletim črnim poprom. Počasi segrejmo in po potrebi še dodamo vodo. Na koncu dodamo orehe in po potrebi dosolimo. Postrezimo.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si