Potrebujemo:
Za'atar
3 žlice posušenega timijana (ali limoninega timijana, če ga lahko najdemo)
3 žlice praženih sezamovih semen
2 žlici ruja
1/2 žličke košer soli
1 žličko popra
Tabouli
1 skodelico bulgur pšenice
1/4 skodelice za'atarja
2 skodelici vrele vode
sok in lupini 1 do 2 limon
2 žlici orehovega ali oljčnega olja
1/2 skodelice sesekljanih listov peteršilja
4 do 6 notranjih stebel zelene z listi, drobno sesekljanih (približno 1 do 2 skodelici sesekljane zelene z listi)
1 čebulo ali 2 mleti šalotki
sol in svež mlet poper po okusu
navaden grški jogurt
1/4 skodelice sesekljanih popečenih orehov
dodaten za'atar, če bo potrebno
feta sir (neobvezno)
V veliko posodo vmešamo za'atar v bulgur pšenico in prelijemo z vrelo vodo. Naj stoji, dokler se voda popolnoma ne absorbira, približno 45 minut. Medtem narežemo limonino lupinico, stisnemo sok, sesekljamo peteršilj, čebulo in zeleno, zdrobimo orehe. Ko pšenica vpije vso vodo, jo ohladimo na sobno temperaturo, primešamo lupino in sok ene limone, 2 žlici orehov ali oljčnega olja. Dodamo nasekljan peteršilj, čebulo in zeleno ter dobro premešamo. Dodamo sol in poper po okusu in prilagodimo ostale začimbe.