Potrebujemo:
2 skodelici čičerike (če imamo bio čičeriko, jo čez noč pustimo namočeno)
1 veliko jajce
2 žlici koruznega škroba ali koruzne moke
2 žlici mlete kumine
¼ skodelice na drobno narezanega peteršilja
¾ skodelice grškega jogurta
košer sol, drobno mlet črn poper
1 srednje veliko rdečo čebulo
8 jedilnih žlic oljčnega olja
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
4 perzijske kumarice
Čičeriko, jajce, koruzni škrob, kumino, ¼ skodelice narezanega peteršilja in jogurt zmešajmo v veliko posodi. Posolimo in popopramo. Nasekljamo pol čebule in jo dodamo masi, polovico uporabimo kasneje. Pregnetimo maso z rokami in naredimo več pol centimetra debelih polpetov. Z obeh strani zapecimo do rumenega. Preostanek jogurta zmešajmo z limoninim sokom, ki mu dodamo sol in poper. Na drobno narežimo še drugo polovico čebule. Dodajmo čebulo, peteršilj, žlico limoninega soka in 2 žlici olja. Zmešajmo in ponudimo s falafli.