Potrebujemo:
500 g sveže pese
2 žlici oljčnega olja
malo masla
1 čebulo, drobno narezano
1 strok česna, drobno narezan
250 g riža za rižote
150 ml belega vina
700 ml vroče zelenjavne juhe
nariban parmezan
4 žlice kisle smetane
nasekljan koper
Pečico segrejmo na 180 ˙C. Olupimo peso in jo narežimo na rezine (uporabimo kuhinjske rokavice, če ne želimo, da se roke umažejo). Položimo jih na velik list folije ali peki papir. Prelijmo z žlico oljčnega olja in juho, nato kuhamo, dokler se pesa ne zmehča. Medtem segrejmo preostalo oljčno olje z maslom v posodi s pokrovom. V njej prepražimo čebulo in česen, od 3 do 5 minut do prosojnega. Vanjo vsujmo še riž, ki naj bo dobro prekrit z maslom in oljem. Čez prelijemo belo vino, nato naj mešanica vre nekaj minut. Dodamo juho. Ponovno mešajmo, pokrijmo in postavimo v pečico. Pecimo 15 minut in posujmo s parmezanom in koprom.