Potrebujemo:
60 gramov pšeničnih kosmičev
4 majhne kolerabe
1 čebulo
1 korenček
sir z modro plesnijo
4 žlice mocarele
6 žlic sveže naribanega parmezana
350 mililitrov rastlinske juhe
sol, poper, začimbe
Pečico segrejmo na 160 °C. Pšenične kosmiče prelijmo z vodo in pustimo stati čez noč. Olupimo kolerabo, odstranimo zelene liste in odrežimo zgornjo četrtino (kot pri papriki). Odstranimo meso v kolerabi, da bo, tako kot paprika, preden je napolnimo, ravno prav debela in odprta pri vrhu. Olupimo čebulo in korenje ter oboje narežemo na tanke rezine. Zmešamo s kosmiči, ki smo jim odlili vodo, dodamo na kocke narezana sira in parmezan. Začinimo s soljo in poprom in nadevamo kolerabo. Položimo v pekač in potresemo s preostalim sirom. Prelijmo z juho in pecimo, dokler se koleraba ne zmehča, približno 40 minut. Če tekočina izhlapi, dolijmo juho. Če koleraba začne hitro rjaveti, jo prekrijmo z aluminijasto folijo. Postrežemo s paradižnikovo omako.