Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

60 gramov pšeničnih kosmičev

4 majhne kolerabe

1 čebulo

1 korenček

sir z modro plesnijo

4 žlice mocarele

6 žlic sveže naribanega parmezana

350 mililitrov rastlinske juhe

sol, poper, začimbe

Pečico segrejmo na 160 °C. Pšenične kosmiče prelijmo z vodo in pustimo stati čez noč. Olupimo kolerabo, odstranimo zelene liste in odrežimo zgornjo četrtino (kot pri papriki). Odstranimo meso v kolerabi, da bo, tako kot paprika, preden je napolnimo, ravno prav debela in odprta pri vrhu. Olupimo čebulo in korenje ter oboje narežemo na tanke rezine. Zmešamo s kosmiči, ki smo jim odlili vodo, dodamo na kocke narezana sira in parmezan. Začinimo s soljo in poprom in nadevamo kolerabo. Položimo v pekač in potresemo s preostalim sirom. Prelijmo z juho in pecimo, dokler se koleraba ne zmehča, približno 40 minut. Če tekočina izhlapi, dolijmo juho. Če koleraba začne hitro rjaveti, jo prekrijmo z aluminijasto folijo. Postrežemo s paradižnikovo omako.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si