Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Solata iz zelja in hrušk


1/2 glave zelja, narezane na zelo tanke rezine (okoli 5 skodelic)

3 čvrste hruške

3 žlice rdeče čebule, mlete
sok 1 limete
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
2 žlici oljčnega olja
1 žlica majoneze
1/2 žlice gorčice
1 žlica soli
1 žlica sveže mletega popra

 

Pripravljeno zelje stresemo v posodo, posujemo s soljo in mleto čebulo in premešamo z rokami. Hruške narežemo po dolgem. Potem pripravimo polivko. Sok limete zlijemo v oljčno olje, dodamo majonezo, gorčico, sol in limonin sok. Polivko prelijemo čez zelje in spet premešamo z rokami. Dodamo hruške in sveže mlet poper. Solata naj nekaj časa stoji v hladilniku, da se prepoji z okusom hruške in začimb.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si