Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

1 srednje velika glava kitajskega zelja

1/4 skodelice soli (košer sol)

destilirana oziroma filtrirana voda

1 žlica naribanega česna (5 to 6 strokov)

1 žlica olupljenega naribanega česna

1 žlica kristalnega sladkorja

2 žlici ribje omake ali soljene paste iz kozic ali 3 žlice vode

1 do 5 žlic rdeče paprike

8 malih rdečih redkvic

4 srednje velike šalotke, na centimeter narezane

 

 

Narežemo zelje po dolgem na enake dele in ga solimo. V posodi ga z rokami premešamo s košer soljo (za mehčanje) ter dodamo toliko vode, da prekrijemo zelje. Pustimo stati uro do dve. Speremo trikrat pod hladno vodo in osušimo zelje. Medtem pripravimo mešanico začimb. V posodo, v kateri smo solili zelje, damo česen, ingver, sladkor, ribjo omako, pasto iz kozic in vodo in zmešamo v pasto. Primešamo še papriko, 2 žlici sladke in 4 pekoče. Zelje vmešamo v pasto, dodamo radič in šalotko. Zmešamo z rokami. Kimči damo v čist kozarec in pustimo na sobni temperaturi fermetirati od enega do pet dni.

 

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si