Boršč bi klasični narodni jedi rekli v Rusiji, Ukrajini, na Poljskem, v Romuniji in Moldaviji, če bi bilo notri še goveje ali svinjsko meso. Ime izhaja iz staroslovanske besede »бърщь«, ki pomeni peso. V Moldaviji obstaja tudi vegetarijanska različica brez mesa. Boršč je bil priljubljen prav zaradi rdeče pese, ki je na voljo vse leto.
Preberi več
Peteršilj je prehranska elektrarna, polna vitaminov A, B, C in K ter mineralov (železa in kalija). To smaragdno zeleno zelišče pomaga zmanjševati zadrževanje vode in napihnjenost (edem), brez da bi iz telesa odstranil kalij. Poleg tega peteršilj pomaga uravnavati krvni sladkor in težo ter preprečuje uničenje jeter zaradi sladkorne bolezni.
Preberi več
Kumarice vsebujejo pomembna hranila, kot na primer vlaknine, vitamin K in celo probiotike. Za vas smo pripravili recept, kako narediti kumarice, ki so bolj zdrave kot kupljene v trgovini, saj vsebujejo manj a ravno prav soli.
Preberi več
Preberi več
Preberi več