Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Menopavza je obdobje v življenju ženske, ko je brez menstruacije vsaj eno leto. Običajno se pojavi okoli petdesetega leta starosti, vse bolj pa se pojavlja že prej, okoli štiridesetega. Menopavza ima sicer tri faze: perimenopavzo, menopavzo in postmenopavzo.

Perimenopavza se lahko pojavi že od dve let do deset let prej. V tej fazi ženske že opazijo, da se spreminja raven hormonov, zlasti estrogena, saj se soočajo s povečanjem teže, ki jo je čedalje težje izgubiti, pa tudi z motnjami razpoloženja, nočnega potenja in drugimi simptomi (spremembe vonja, okusa, zmanjšanje spolne sle, utrujenost, zmanjšanje kostne gostote). Ti simptomi se od ženske do ženske razlikujejo, v vsakem primeru pa so neprijetni in za marsikatero žensko moteči.

Menopavza nastopi, ko ženska eno leto nima menstruacije. Simptomi, ki so bili prisotni v perimenopavzi, postanejo v tem obdobju še bolj izraziti.

Postmenopavza pa je obdobje po menopavzi, ki lahko traja od pet do deset let in kjer so še prisotni simptomi menopavze.

V tem obdobju pomaga redno ukvarjanje s športom, pravilna prehrana in limfna drenaža, ki pomaga pospešiti odvajanje odvečne vode iz telesa (in posledično strupov). Zelo zaželena pa je tudi homeopatska podpora.

Med najpogosteje predpisanimi homeopatskimi zdravili so:

Baryta Carbonica – proti upočasnitvi hormonov in upočasnjenemu metabolizmu

Graphites – če je prisotna suhost kože, hipotireoza, počasen metabolizem

Lachesis – ko je ženska živahna, ima navale vročine, težave z venami in nagnjenost k alkoholu

Phosphoricum Acidum – mentalna utrujenost, težave s koncentracijo, nagnjenost k depresiji

 

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si