Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Pa ne za tistega, ki ga imamo doma ali ki ga najdemo na ulici, ampak za tistega, ki si ga pridelamo s preveč popitega alkohola. In ker je običaj, da se decembra pije več kot običajno, je dobro, če imamo pri roki nekaj zdravil proti mačku, ki nas bodo 'hitro spravila k sebi'.

Vitamin C – uživanje zadostnih količin vitamina C hitro odpravi neželen glavobol po prekrokani noči. Zadoščata že dva kozarca sveže iztisnjenega pomarančnega soka ali limonada. Preveč popitega alkohola dehidrira telo, vitamin C pa poskrbi za ponovno hidracijo. Deluje po načelu: več je več.

Med – med vsebuje veliko fruktoze, ki učinkovito razgrajuje alkohol. Presenetljivo dobro simptome mačka odpravi zeliščni čaj z dodatkom limone in medu. Če pa nam topel čaj ne bi teknil, pa na tešče zaužijemo nekaj žličk medu.

Banane in jabolka – zelo učinkovite pri zdravljenju simptomov mačka. Tovrstno sadje telesu pomaga, da se sestavi. Alkohol izsušuje telo, saj moramo po alkoholu pogosto urinirati, zaradi česar telo izgublja kalij. Nadomestimo ga z bananami, jabolka pa tudi pomagajo zdraviti simptome, saj imajo veliko C-vitamina.

Ingver – ingver pomirja želodec in odpravlja slabosti. Zavrimo rezine ingverja v štirih skodelicah vode in pustimo kakšnih 10–15 minut. Če dodamo še pol žličke medu, bo to pospešilo zdravljenje.

Hrana – čeprav je hrana pri mačku zadnje, na katero pomislimo, pa je dobro, če spijemo vsaj krožnik domače piščančje juhe in ob tem pojemo kakšno rezino kruha. Proti slabosti pomaga tudi majhna skodelica riža.

Voda – pitje velikih količin vode je zaželeno, da spet hidriramo telo in odplaknemo alkoholne strupe iz telesa.

Ledene obloge – zvest spremljevalec mačku so običajno hudi glavoboli, ki jih spremljata preobčutljivost na svetlobo in hrup. Pomaga, če si pripravimo ledene obloge in jih zavite v bombažno krpo pritisnemo na čelo ali na vrat, od rame do rame.

Kava in kumarični sok – kava in kumarični sok zdravita simptome mačka. Kave ne sladkamo s sladkorjem, ampak z medom, v kumarični sok pa dodamo vinski kis.

Surovo zelje – da bi občutili takojšnje olajšanje, zagrizimo v nekaj lističev surovega zelja. Če to počnemo nekaj dni zaporedoma, bomo imeli tudi več energije. Dvojni učinek bo, če bomo užili zelje in paradižnikov sok skupaj.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si