Kalcij je najbolj pogost mineral v telesu. Približno 99 odstotkov ga je shranjenega v kosteh in zobeh. Preostali del je razpršen po drugih delih, to je v krvi in v medcelični tekočini. V različnih življenjskih obdobjih ljudje potrebujemo različne količine kalcija.
Preberi več
Ko iščemo načine, da pokurimo maščobe, nam pride prav vse živo kajne? K sreči ste sladkosnedi na boljšem. Obstaja cela vrsta sadja, ki uspešno topi maščobe in ob tem nahrani telo s pomembnimi vitamini in minerali. Med tridesetimi sadeži se bo zagotovo kakšen našel tudi za vas.
Preberi več
Vse več je oseb, ki trpijo zaradi hormonskih neravovesij in vnetij. Pogosto jih spremljajo bolečine v sklepih, utrujenost, previsok krvni tlak, glavoboli in napihnjenost. Iz tega se običajno razvijejo še druge, resnejše bolezni, na primer rak ali sladkorna bolezen. Da bi zmanjšali tveganje za nastanek bolezni, uživajmo nekatere od naslednjih vrst hrane …
Preberi več
Kava je eno od najbolj priljubljenih živil na svetu. Veliko ljudi uživa pri pitju kave, ampak želi omejiti vnos kofeina. Brezkofeinska kava je podobna običajni, le da ji odstranijo kofein.
Preberi več
Levcin je esencialna aminokislina, enden ključnih gradnikov mišične mase. Uporablja jo maščobno tkivo, jetra in mišično tkivo. Ko mišice s starostjo začnejo slabiti, pomaga levcin. Telo potrebuje približno 39 mg levcina na kilogram telesne teže. Če tehtamo približno 70 kg, bi bilo idealno, če bi zaužili približno 2,730 mg levcina na dan. Ker telo te aminokisline ne more proizvesti, jo moramo dobiti s hrano.
Preberi več