Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

1 žlico oljčnega olja

1 čebulo

3 stroke česna

300 g pora, na tanke kolobarje narezanega

8 tankih rezin dimljene slanine, narezane

400 g testenin (penne ali široke rezance)

100 g zeliščnega ali česnovega mehkega sira

 

Segrejmo olje v keramični ponvi. Na olju prepražimo čebulo. Ko porumeni, dodajmo česen in kakšno minuto mešajmo, da zadiši. Dodajmo por z malo vode in ga do mehkega dušimo. Povečamo temperaturo in na hitro na obeh straneh zapečemo dodano slanino. Vmes skuhajmo testenine po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo, v mešanico pora in slanine pa po želji vmešamo še mehki sir. Vse prelijmo čez testenine.

 

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si