Če že moramo uporabljati puder, si ga lahko zmešamo tudi sami. Po večkratni pripravi boste sami ugotovili, katere sestavine vam bolj ali manj ugajajo, pa jih lahko po potrebi tudi dodajate ali odvzemate.
- kozarec za shranjevanje – potrebujemo steklen kozarec, ki se bo lahko nepredušno zaprl.
- mlinček za začimbe
- organsko marantino moko – Arrowroot ali trstičasta maranta (Maranta arundinacea) je tropska rastlina Srednje in Južne Amerike z gomoljasto odebeljenimi mesnatimi koreninami
- organski kakavov prah
- organski cimet
- vitamin E – tak, ki ni gensko spremenjen
- cinkov oksid
Previdno zmešajmo vse sestavine v mlinčku. Sestavin ne vdihujmo, zlasti ne cinka. Uporabimo masko za obraz ali si dajmo čez nos in usta bombažno krpo. Za testiranje izdelka uporabimo papirnato brisačo ali vato. Ko smo zadovoljni z barvo, presujmo prašek v kozarec. Spodaj so razmerja, ki jih lahko uporabimo za ustvarjanje lahkotnejših, nežnejših ali temnejših, poletnih tonov. Z razmerji se lahko igramo po želji, med ustvarjanjem pa le zabeležimo, kaj vse smo uporabili.
svetel prah
2 jušni žlici marantine moke
1 čajna žlička cinka
1/4 čajne žličke kakava
1/16 čajne žličke cimeta
srednje temen prah
3 jušne žlice marantine moke
1,5 jušne žlice kakavovega praha
1 jušna žlica cinka
¼ čajne žličke cimeta
temen prah
2 jušni žlici marantine moke
2,5 jušne žlice kakava
1 jušna žlica cinka
¼ čajne žličke cimeta
Na puder dodajmo 4 do 5 kapljic vitamina E na maso, da bi ostal dlje časa svež.
Na puder dodajmo 4 do 5 kapljic vitamina E na maso, da bi ostal dlje časa svež.
Na puder dodajmo 4 do 5 kapljic vitamina E na maso, da bi ostal dlje časa svež.