Kumarice preprečujejo rane na želodcu

Kisle kumarice večinoma uporabljamo kot prilogo, a njihova največja moč se pokaže, če jih jemo samostojno. Kumarice imajo veliko vitaminov, malo maščob in veliko vlaknin, bogate so z železom, kalijem, natrijem in fosforjem. Tudi vitaminov jim ne manjka, med pestro paleto izstopajo C, A, B6, B12, fiboflavin, niacin in tiamin.

Kisle kumarice so ...

  • močni antioksidanti: Kisle kumarice zelo učinkovito vežejo nase proste radikale, ki škodujejo našemu telesu in povzročajo raka.
  • izvrsten probiotik: Kisle kumarice uravnavajo prebavo in predvsem pospešujejo razmnoževanje dobrih bakterij v črevesju. Če pred obrokom pojemo kumarico, bomo pojedli skoraj 30 odstotkov manj.
  • varujejo jetra: Kisle kumarice zelo učinkovito filtrirajo strupe iz telesa in s tem ugodno delujejo na jetra in prebavo. Z rednim uživanjem kumaric lahko jetra dodobra ozdravimo!
  • preprečujejo rane na želodcu: Čir na želodcu je rana na želodčni steni, ki večinoma nastane zaradi premočne želodčne kisline. S kumaricami nevtraliziramo želodčne sokove, s čimer pomirimo in zdravimo želodec.
  • pomagajo pri sladkorni bolezni: Raziskave so pokazale in potrdile, da kisle kumarice uravnavajo nivo hemoglobina v krvi. Hemoglobin je pomemben pri prenosu kisika do celic in hkrati pomaga pri razgradnji viška sladkorja.

Preberite še več člankov - Prehrana

Limona! Zdravilni učinki, načini uporabe in recepti

Limona je brezčasen sadež, ki najde mesto v prehrani v prav vsakem letnem času. Poleti kot osvežilna limonada, pozimi pa kot dodatek k čaju. Čeprav je večini znano, da limona vsebuje ogromno...

Dvokrpi ginko in njegovi zdravilni učinki

Dvokrpi ginko ( Ginkgo biloba L.) je živi fosil, ki zemljo krasi že dobrih 300 milijonov let. Zanimivo je dejstvo, da ni v sorodu s prav nobeno danes rastočo rastlinsko vrsto. Čeprav je v Evropi...

Stranski učinki probiotikov

Probiotiki so lahko koristen zaveznik, ko želimo izboljšati zdravje našega črevesja. Toda čeprav običajno ne povzročajo nobenih težav, se lahko določeni ljudje ob njihovem uživanju soočijo s...

Prehod na rastlinsko prehrano

Rastlinska prehrana pomeni konzumiranje hrane, ki je izključno rastlinskega izvora. Tak način prehranjevanja se osredotoča na minimalno predelano hrano in se deloma prekriva z veganstvom. Od...

Organski med in njegove prednosti

Ljudje med že vrsto let uporabljamo zaradi njegovega pestrega nabora zdravilnih učinkov. Znajde se v različnih zdravilnih pripravkih, kakor ga v določenih bolnišnicah še vedno uporabljajo za...

Kako se pravilno prehranjevati?

Program krono prehrane dr. Ane Gifing je edinstven, ker pomaga vsakem posamezniku, da dosega svojo idealno težo ob odličnem zdravstvenem stanju telesa, ne glede na to ali je teža previsoka ali...

Fižol namesto mesa

Vsesplošno sprejetje vegetarijanske prehrane bi lahko zmanjšalo emisije toplogrednih plinov za 63 odstotkov. Za mesojedce bi to predstavljalo težavo, saj iz rastlinske prehrane ne dobijo beljakovin,...

Kumarice preprečujejo rane na želodcu

Kisle kumarice večinoma uporabljamo kot prilogo, a njihova največja moč se pokaže, če jih jemo samostojno. Kumarice imajo veliko vitaminov, malo maščob in veliko vlaknin, bogate so z železom,...

Hrana za dolgoživost

Kdo ne bi želel dočakati sto let ali več in se ob tem počutiti energičnega in sposobnega kot pri petdesetih ali šestdesetih. Bernardo LaPallo iz Arizone, ki je lani dočakal 114 let, je prisegal na...

Z medom nad tegobe

Načinov uporabe medu je ogromno. Imenujejo ga tudi nektar bogov, saj ga lahko uporabljamo kot mazilo za rane, sirup proti kašlju, zdravilo proti raku, zdravilo za bronhitis in na številne druge...

Limona za kis, bučke in še kaj

Limona, bogata z vitaminom C ni dobra le v limonadi, ampak tudi drugje na krožniku. Lako pa na primer iz nje naredite tudi kis in olje. Kis in olje 5 svežih listov citronke za 14 dni namočimo v ½...

Vrtni šetraj na krožniku

Kaj pa če bi si kdaj privoščili šetraj? Ker ga imamo doma, ker je zdrav, pa tudi izjemno okusen, če ga pripravimo takole... Namaz s šetrajem Potrebujemo: 20 dag kuhanega belega fižola, 2 žlici...

Olive na krožniku

Navadna oljka (Olea europaea) je znana po tem, da koristi vsem, ki imajo visok krvni tlak. A to še ni vse! Pospešuje presnovo, pomaga pri vnetju želodčne in črevesne sluznice ter tankega črevesa,...

Cikorija: kavni nadomestek, ki zdravi sladkorno, zaprtje in osteoartritis

Če ne morete zdržati brez jutranje kave, a se bojite, da bi v telo vnesli preveč kofeina, je morda cikorija tisto, kar iščete. Ta popularni kavni nadomestek ni le okusen jutranji napitek, ampak ima...

Sladki pelin razbije raka

Sladki pelin je najbolj iskana rastlina, ki deluje v boju zoper najbolj nasilne oblike raka. Je tudi pomoč pri preprečevanju vročičnih stanj pri prehladu in gripi. Njegov hidrolat zdravi herpes in...

8 koristi špinače

Špinača je bila superhrana, še preden so izumili ta termin! Jedel jo je risani junak Popaj. Špinača mu je dala moč, mišice pa so se spremenile v tornado energije. Špinača vsebuje več hranil kot...

Sveta Hildegarda: Začimbe za zdravje

Mešanica začimb s komarčkom To splošno zdravilo je dobro za vzdrževanje in obnovo zdravja. Zagotavlja lepo barvo kože in normalno prebavo, izboljša metabolizem in prekrvitev ter pripomore k...

Kdaj ne jem?

Se odložate za post, pa ne veste, kako bi začeli? Bi se radi prekinitveno postili, pa ne veste ali boste zdržali? Če se odločate za kratek post, vam bo v veliko pomoč revija Misteriji, v kateri v...