Kumare so bogate z vitaminom K, vitamini B, bakrom, kalijem, vitaminom C in manganom. Vsebujejo polifenole in druge spojine, ki zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni in še veliko več.
Kumare so bogate z vitaminom K, vitamini B, bakrom, kalijem, vitaminom C in manganom. Vsebujejo polifenole in druge spojine, ki zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni in še veliko več.
Večina od nas si tu in tam privošči banano za zajtrk ali za prigrizek. Ampak banane so veliko več kot okusen in nasiten sadež. Bogate so namreč s hranili, uporabljamo pa jih lahko še za kaj, ne le kot obrok.
Gorčico kot začimbo so uporabljali že v starem Rimu, na primer za glaziranje praženega merjasca. Najbolj priljubljena je bila v francoskem mestu Dijon v 13. stoletju. Danes jo v glavnem uporabljamo za mehčanje mesa pred peko na žaru, toda gorčica je veliko več kot začimba! V svoji izvirni obliki ima veliko zdravilnih učinkovin, zato jo lahko uporabljamo za samopomoč, osebno nego, vrtnarjenje in čiščenje.
Analiza prstnih odtisov razkrije, ali imamo luknjičasto črevesje, kar povzroča intoleranco na hrano, nevarna vnetja po telesu in druge težave, katerim zdravnik ne najde vzroka. O tem, kako naredimo prstne odtise, iz katerih strokovnjakinja odčita dogajanje v črevesju, smo podrobneje pisali v avgustovski Preventivi (lahko preberete tudi na Preventivarevija.com, kjer si revijo lahko tudi naročite). Tokrat si nadenite predpasnik, vzemite v roke kuhalnico, pripravite meso in zelenjavo. Kuhali bomo kostno juho, ki nam bo pomagala »zamašiti« luknje v črevesju.
Bolezen ni nikoli zabavna. Poleg tega, da nas prisili k temu, da zmanjšamo stres in da se naspimo, igra hrana pri okrevanju ključno vlogo. Nekatera živila so še posebej priporočljiva, spet drugim se je potrebno izogniti.