Dr. Ana Gifing je beograjska zdravnica, strokovnjakinja s področja prehranjevanja in medicine proti staranju – antiaging medicine. Zdravstvene centre ima v več evropskih državah, tudi pri nas v Rogaški Slatini (Drgifingcenter.si).
Dr. Ana Gifing je beograjska zdravnica, strokovnjakinja s področja prehranjevanja in medicine proti staranju – antiaging medicine. Zdravstvene centre ima v več evropskih državah, tudi pri nas v Rogaški Slatini (Drgifingcenter.si).
V novi kuharici Dobrote iz naše kuhinje, avtorja Hranislava Kocića, so enostavni recepti za pripravo 75 jedi, od kuhanih, pečenih, vloženih, sladkih in slanih. Za mesojedce in vegetarijance. Za vse recepte lahko uporabimo sestavine, ki rastejo na domačem vrtu. Ni nam treba iskati sestavin z zapletenimi imeni v trgovinah z zdravo hrano.
Jetra so eden najpomembnejših organov, saj čistijo kri in izločajo prebavne sokove. Če ne delujejo pravilno, ogrozimo celo telo. Nepravilno delovanje jeter povzroči številne bolezni v prebavi in ožilju. Najbolj tipični znaki so napihnjenost trebuha, oteženo dihanje, slabotnost ...
V sodobni prehrani je preveč ogljikovih hidratov, mlečnih izdelkov in kofeina, zelo kislinskih in vnetnih živil, ki, če jih uživamo v prevelikih odmerkih, porušijo ravnotežje naravne kisline v bazičnem telesu. Posledično se pogosto počutimo utrujene, bolne in napihnjene.
Ena vrsta zelenjave se najpogosteje znajde na vrhu seznama najmanj priljubljene zelenjave. A vsakdo, ki želi okrepiti zdravje, bi jo moral jesti. Govorimo o brokoliju, ki vsebuje najmočnejše antioksidante in sestavine, s katerimi se uspešno borimo proti raku. Brokoli ima 10 lastnosti, zaradi katerih si zasluži biti na vrhu seznama najbolj zdravih živil.