Šparglji imajo veliko hranil in malo kalorij. Primerni so za sladkorne bolnike in vse, ki bi želeli shujšati. Imajo ogromno vitaminov in balastnih snovi, ki spodbujajo presnovo in delovanje ledvic.
Omleta s šparglji
Potrebujemo:
***
4 jajca
oljčno olje
sol
pol kilograma špargljev
parmezan
***
Hranljivo in lahkotno kosilo pripravimo tako, da najprej skuhamo šparglje. Spodnje dele špargljev zato najprej olupimo in olesenele dele odrežemo. Kakšnih 15 ali 20 minut (bele 20, zelene 10 ali 15) jih kuhamo v slani vodi. Ko so kuhani, jih dobro odcedimo. Medtem ko se kuhajo, pa iz štirih jajc pripravimo omleto na oljčnem olju. Kuhane šparglje zavijemo v omleto, to pa posujemo s parmezanom. Kuhane šparglje lahko uporabimo tudi za predjed ali jih prelijemo s kakšno omako.