Čemaž ali divji česen vsebuje ogromno zdravilnih snovi, uporabljamo pa ga lahko namesto česna. Če si še niste naredili čemaževega pesta, pa lahko iz svežega čemaža pripravite palačinke.
Čemaževe palačinke
Čas priprave: 5 minut + peka palačink
Za 6 palačink potrebujemo:
- 300 ml vode
- 140 g ajdove moke
- 1 južno žlico semen čia
- ¼ čajne žlice himalajske soli
- poper
- muškatni orešček
- kokosovo olje za peko
- Vse sestavine obdelamo v mešalniku ali jih stepemo z metlico.
- Maso pustimo stati pol ure.
- Palačinke spečemo na kokosovem olju.
Namaz
Za namaz uporabimo čičerikin namaz z rukolo ali še bolje s čemažem. Namaz s čemažem naredimo tako, da čemaž in začimbe stresemo v multipraktik, da nastane gosta zmes. Vsako palačinko namažemo z namazom, po sredini pa dodamo narezan paradižnik. Zavijemo in uživamo v lahkotnem obroku.
Tekst in foto iz knjige 99 slastnih Tajčinih receptov, avtorice Tajče Pavček