Cenovno ugodna in priročna maska za obraz, narejena iz mešanice naribanega korenja z malo medu, ohranja videz mladostne kože.
Korenčkova juha
Potrebujemo:
2 žlici masla
4 pore, nasekljane
4 stebelne zelene, nasekljane
4 skodelice piščančje juhe
4 skodelice zelenjavne juhe
6 velikih narezanih krompirjev
5 korenčkov, nasekljanih
2 čajni žlički soli
2 lovorjeva lista
smetano za kuhanje
Stopimo maslo na srednji temperaturi. Na maslu pražimo por in zeleno, dokler se ne zmehčata (od 3 do 5 minut). V lonec nalijemo piščančjo in zelenjavno juho, dodamo krompir, korenje, sol in lovorjev list. Mešanica naj zavre. Kuhajmo, dokler se krompir in korenje ne zmehčata, kakšnih 20 minut. Odstranimo z ognja, iz juhe pa vzemimo lovorjeve liste. Vse zmešamo z mešalnikom. Če želimo bolj kremasto juho, po želji dodamo bio smetano za kuhanje.
***
Riž s korenčkom
Potrebujemo:
1 skodelico basmati riža
2 skodelici vode
¼ skodelice praženih arašidov
1 žlico margarine
1 narezano čebulo
1 žlico sveže mlete korenine ingverja
1/2 skodelice gratiniranega korenja
sol po okusu
kajenski poper po okusu
nasekljan svež koriander
Riž in vodo dajmo v srednje veliko ponev. Počakamo, da riž zavre. Ko zavre, zmanjšajmo temperaturo in pustimo, da počasi vre 20 minut. Medtem ko kuhamo riž, v mešalniku zmeljimo arašide. Na srednji temperaturi segrejmo margarino in na njej pražimo čebulo, dokler se ne zmehča in obarva do zlato rjave. Vmešamo ingver, korenje in po okusu posolimo. Zmanjšajmo temperaturo in pokrijmo za 5 minut. Vmešajmo kajenski poper in arašide. Ko je riž kuhan, ga prelijmo z omako in okrasimo z nasekljanim koriandrom.